Zabočki “Olimpovci“ sudjelovali na 49. međunarodnom plivačkom mitingu “Mladost 2021“ u Zagrebu

Jana Pavalić kući je donijela osam zlatnih medalja i čak šest državnih rekorda

Objavljeno: 15.11.2021. zagorjeinternational

U Zagrebu se ovog vikenda na malom bazenu SP “Mladost“ održao 49. međunarodni plivački miting ”Mladost 2021” koji je ujedno i dio “HEP Grand prix“ natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza u sezoni 2021./2022.

Miting ”Mladost 2021” jedno je od najdugovječnijih plivačkih natjecanja na malim bazenima u Europi u ovom dijelu sezone, a ovoga je puta ugostio 610 plivačica i plivača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Italije, Švicarske i Hrvatske.

Na mitingu su sudjelovali i plivači iz kluba “Olimp“ iz Zaboka, a najistaknutija je ponovno bila Jana Pavalić koja je dominirala u ženskoj ‘otvorenoj’ konkurenciji, a kući je odnijela čak osam zlatnih medalja i šest državnih rekorda (mlađe juniorske, juniorske, te po jedan mlađe seniorski i apsolutni rekord). Zlato je osvojila na 100 metara ‘leptir’, na 50 metara ‘slobodno’, na 100 metara ‘slobodno’ i na 50 metara ‘leptir’, a sve to u dvije kategorije: ‘A finale’ i ‘mlađi juniori’.

Apsolutni rekord Hrvatske isplivala je na 100 metara ‘leptir’ u vremenu 59,16 sekundi, dok je 100 metara ‘slobodno’ preplivala za 55,06 sekundi i time postala hrvatska mlađa juniorska rekorderka. Kao članica miješane štafete (4×50 metara) u slobodnom stilu, sudjelovala je u obaranju europskog juniorskog rekorda s kolegama iz reprezentacije Leom Gerard, Marijom Šurkovićem i Jerom Hribarom, a koji od danas iznosi minutu 34 sekunde i 18 stotinki.

Miting su obilježili i izuzetni nastupi reprezentativaca susjednih zemalja kao i ponajboljih plivačica i plivača iz gotovo svih hrvatskih klubova, a sukladno propozicijama organizatora, natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije – ‘otvorena’, ‘juniori’ i ‘mlađi juniori’. Natjecanje je organizirano tako da su ujutro održane kvalifikacije, a poslijepodne je bilo rezervirano za finala.

“Olimpovci“, na čelu s trenerima Ivicom Androićem i Larom Očić iz plivačke baze “Termi Tuhelj“, plivali su u 25 finalnih utrka (10 ‘A finala’, pet ‘B finala’ i 10 ‘C finala’) i ukupno osvojili 14 medalja, od čega devet zlatnih, četiri srebrne i jednu brončanu. Također, zauzeli su i niz dobrih pozicija među prvih 10. Na ovom natjecanju, uz vrhunsku Pavalić, boje “Olimpa“ branili su još i Vili Sivec, Petar Pavalić, Mihaela Kramarić, Lovro Gorupić, Patrik Erceg, Vanja Bartol, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat i Emma Horvat.

Od ostalih medalja “Olimpovaca“, junior Petar Pavalić je osvojio četiri medalje (jedno zlato i tri srebra), a mlađi senior Vili Sivec je uzeo po jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba