Odzvonilo prevarantima

Mala hrvatska tvrtka osmislila aplikaciju koja će otkrivati lažne diplome i certifikate

Objavljeno: 13.11.2021. zagorjeinternational

Kako smo posljednjih godina u nekoliko navrata bili svjedoci otkrivanja lažnih diploma u zemlji, jedna je tvrtka tome konačno odlučila stati na kraj, i to najnovijom aplikacijom koja će otkrivati lažne diplome i certifikate.    

– Posljednjih godina svjedoci smo sve veće zloupotrebe lažnih diploma na raznim razinama u društvu, kod nas i u svijetu. Zato mislim da “Blockademia“ izlazi u savršenom trenutku i da će interes biti velik – rekao je u razgovoru za Poslovni.hr direktor startupa “Blockademia“ Marin Kramarić.

Aplikacija osigurava trajnu, nepromjenjivu, ali sigurnu pohranu dokaza o autentičnosti bilo kojeg izdanog dokumenta i omogućava jednostavnu i brzu provjeru autentičnosti dokumenata, diploma, certifikata i sličnih isprava.

Interes za suradnjom pokazao je i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, čiji će studenti i istraživači u idućih 12 mjeseci pokušavati ‘provaliti’ u “Blockademijinu“ aplikaciju kako bi pronašli slabosti, nedostatke i prijetnje, s ciljem povećanja razine sigurnosti i pouzdanosti.

Trenutno se prikupljaju sredstva za daljnji razvoj prodajom vlastitog “ACI tokena“. Dobivenim sredstvima, tvrtka će dodatno ojačati svoj tim da bi do kraja iduće godine ova aplikacija izašla na tržište i postala dostupna korisnicima širom svijeta.

– U prva dva kvartala sljedeće godine planiramo završiti “Blockademia“ aplikaciju te je istestirati s prvim korisnicima. U trećem kvartalu planiramo završiti web i mobilnu aplikaciju za provjeru i, rekli bismo u zadnjem kvartalu sljedeće godine, danas godinu dana, planiramo biti u punoj produkciji sustava – rekao je Kramarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba