Prvi takav restoran u Zagorju

Punkt Beer House otvorio svoju brzu punionicu za električna vozila

Objavljeno: 12.11.2021. zagorjeinternational

Punkt Beer House prvi je restoran u Zagorju koji ima svoju brzu punionicu za električna vozila.

Punionica je sufinancirana iz EU fondova, putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Može napuniti baterije svih električnih vozila koji odgovaraju sustavu punjenja CHAdeMO i europskom standardu za kombinirani sustav punjenja (CCS), a ovisno o kapacitetu baterije, može napuniti ispravno opremljena električna vozila od 0 do 80 posto u otprilike 30 minuta.

Kako kažu iz Punkta, porast broja električnih vozila na prometnicama, s očekivanim utrostručenjem do 2025. godine, fokus na smanjenje emisija štetnih plinova te prelazak na čišće oblike energije, utječu na otvaranje sve većeg broja e-punionica diljem Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj. Punionica je u sustavu T-Com punionica.

– Punkt Beer House restoran, kroz svoju prepoznatljivost i inovativnost, ovom ponudom potvrđuje poziciju lidera ugostiteljstva u Hrvatskom zagorju, a da pritom brine za okoliš kroz solarne panele koji omogućuju struju za cijeli objekt i, naravno, punionicu koja je od petka dostupna svim gostima koji dođu u restoran – kažu iz Punkt Beer Housea.  

Otvorenju punionice nazočili su predstavnici T-Coma, direktor Punkt Housea d.o.o. i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba