Oroslavje dobilo prvu kućicu s knjigama

“Učenici stolari i strojobravari iz SŠ Oroslavje svoje su znanje i vještine utkali u izradu ove prekrasne male knjižnice“

Objavljeno: 11.11.2021. zagorjeinternational

U Oroslavju je, u srijedu otvorena prva kućica s knjigama. Nalazi se u Mokricama kod Društvenog doma, a nastala je kao dio projekta Malih slobodnih knjižnica Hrvatske u koji su se, pod vodstvom profesorice i voditeljice projekta Jasne Richter te uz podršku profesora Vinka Cukovečkog, uključili i učenici Srednje škole Oroslavje.

– Učenici stolari i strojobravari  svoje su znanje i vještine utkali u izradu ove prekrasne male knjižnice koja je po mnogočemu posebna i ponosno je predstavili na otvorenju sa svojim mentorima i ravnateljicom škole. Naša knjižnica svoj je mali doprinos ovom vrijednom projektu dala u obliku doniranih knjiga koje ćete moći pronaći u kućici – rekli su iz Gradske knjižnice Oroslavje.

Građani mogu kućicu s knjigama obogaćivati knjigama koje žele preporučiti drugima za čitanje, a upute za korištenje male slobodne knjižnice, nalaze se na kućici.

– Nalazimo se u Mjesecu hrvatske knjige i u Godini čitanja pa je ovaj projekt ugledao svjetlo dana u najboljem trenutku, a mi vam želimo  da čitate više nego ikad – poručili su iz Gradske knjižnice Oroslavje. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba