Znate li da leće vaših naočala mogu izgubiti i do 40% vrijedne vidne oštrine ako su pogrešno centrirane?

Samo jedan pregled na ovom uređaju dijeli vas od idealnog vida, a možete ga pronaći u Optici Babić

Objavljeno: 11.11.2021. zagorjeinternational

Jeste li znali da leće vaših dioptrijskih naočala mogu izgubiti i do 40% vrijedne vidne oštrine ako su pogrešno centrirane, iako su naizgled rađene po vašoj mjeri?

Situacija je sljedeća: došli ste na pregled kod svog optometrista ili oftalmologa, obavili pregled vida, a kad je ustanovljena promjena dioptrije i potreba za izradom novih naočala, mjere su vam uzete ručno, uz pomoć ravnala i flomastera. Ako su vam leće loše centrirane u odnosu na oči, velika je šansa da imate problema s naprezanjem očiju, nepravilnim držanjem tijela, pa čak i glavoboljama.

Nove naočale po vašoj mjeri

Stvar je u tome da nijedno lice nije simetrično, niti se oči dvoje različitih ljudi isto ponašaju. Ne bi li vaše nove naočale trebale biti izrađene upravo za vaše lice i vaše oči? Naravno da bi. Jer pravilna prilagodba naočalnih leća na okvir jednako je važna kao i precizan nalaz. To je posebno važno za progresivne leće, gdje sve tri zone vida moraju biti optimalno podešene. Razlika od jednog milimetra može biti ključna za kvalitetu vašeg vida.

Predstavljamo uređaj i.Terminal 2od ZEISS-a, poznatog njemačkog proizvođača optičke tehnologije. Brz je, jednostavan i precizan. U samo jednoj minuti, s preciznošću od 0,1 mm, mjeri razmak i visinu zjenica, nagib glave, centar rotacije oka. Dostupan je u tek nekoliko optičkih radnji u Hrvatskoj, a u Krapini i Zaboku se može pronaći u Optici Babić, specijaliziranoj za izradu kvalitetnih progresivnih naočala. Što je najbolje, pregled je potpuno besplatan, a mjerenja uz pomoć ove napredne tehnologije čak su 84% preciznija od ručnog procesa.

Specijalizirani za progresivne leće

– U ponudi imamo preko 35 vrsta progresivnih leća raznih proizvođača koje su dostupne za svačiji džep. Uređajem i.Terminal 2 jamčimo minimalnu prilagodbu i ugodno nošenje progresivnih naočala. Samo jedan pregled dijeli vas do idealnog vida. A to možete postići samo ako su vaše leće prilagođene vašim fizičkim karakteristikama. Naručite se još danas na besplatan pregled u obližnju poslovnicu Optike Babić, a naše stručno osoblje pobrinut će se da vidite i ono što prije niste mogli vidjeti – poručuje vlasnica Ivana Babić.

Očito najbolji već 55 godina

Optometrijska ordinacija obogaćena je ZEISS-ovim uređajima i.Profiler za kontrolu vida i spomenutim i.Terminalom 2 za precizno uzimanje mjera za ugradnju naočalnih leća.

Zakoračite u poslovnice Optike Babić, gdje će vas ljubazno dočekati stručni optometristi i optičari te odgovoriti na sva vaša pitanja ili nedoumice, pomoći vam u odabiru okvira iz široke palete raznih brendova i dakako, obaviti vrhunsku i besplatnu kontrolu za koju samo trebate prethodno dogovoriti termin.

Kontakti:

Optika Babić Krapina, Trg Ljudevita Gaja 9, 049/410-090 (pon-pet 8-19, sub 8-12)

Optika Babić Zabok, Ul. Matije Gupca 67, 049/521-010 (pon-pet 8-19, sub 8-13)

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter