Jeste li znali da NK Mladost od ove sezone ima i 'zagićice'?

Preslatke male marijabistričke nogometašice trenirale s Dinamovim trenericama

Objavljeno: 09.11.2021. zagorjeinternational

Ove je sezone Nogometni klub Mladost Marija Bistrica okupio ‘zagićice’, što je ujedno i prvi puta da se na području Krapinsko – zagorske županije okupila ekipa djevojčica tako malog uzrasta, piše Radio Marija Bistrica.

Pod vodstvom trenera Tomislava Brlečića, ‘zagićice’ su nedavno završile sezonu u županijskoj ‘B’ ligi sa sedam bodova, što ih je plasiralo na deveto mjesto od ukupno 11 ekipa. Pobijedile su krapinski Zagorec i Gaj iz Mača, a neodlučeno su igrale protiv Sloge iz Konjščine.

I nakon sezone treninzi se nastavljaju, a početkom prosinca počinje i zimska liga ‘AGOGA’ u Zagrebu, koja će trajati sve do ožujka. ‘Zagićice’ iz Marije Bistrice imat će priliku igrati protiv svojih vršnjakinja, jer će upravo ova liga premijerno imati i natjecanja u ženskim kategorijama, a Mladost će nastupiti u kategoriji 2010. godište i mlađe.

Međutim, i prije početka lige, male nogometašice i dvojica malih nogometaša koji igraju s njima, posjetili su i zagrebački ŽNK Dinamo Zagreb, gdje su s Dinamovim trenericama Marijom Margaretom Damjanović i Ivanom Car, odradile i trening.

Roditelji ‘zagićica’, osim što su djecu prevezli do Maksimira, osigurali su za domaćine i košaru s poklonima. Djevojčice i njihova dvojica suigrača uživali su u treningu i upoznali način rada u Dinamu.

Iz NK Mladost kažu da će učiniti sve da djevojčice ostanu na okupu i izdrže još par sezona igranja s dječacima, a onda će igrati u dobnoj skupini i kategoriji u kojoj postoji ženska liga. Najavljeno je i da bi se u pomoć klubu mogao uključiti i Hrvatski nogometni savez, koji bi financijski pomogao ženskoj selekciji kluba. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba