Rusi masovno dolaze na cijepljenje u Hrvatsku

Tjedno slijeće čak šest dobro popunjenih aviona, do kraja studenoga očekuje se preko sedam tisuća putnika

Objavljeno: 08.11.2021. zagorjeinternational

Četiri ruska avioprijevoznika (Aeroflot, PegasFly, Nordwind, Azur Air), koji inače prometuju na redovnim linijama između Moskve i Zagreba, sada u Zagreb masovno dovoze ljude koji se dolaze cijepiti, a mnogo ih stiže i danas, piše Croatianaviation.   

“Aeroflot“ prometuje na relaciji Zagreb – Moskva tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), a iako su najavljeni zrakoplovi tipa ‘A320’ kapaciteta 158 sjedala, zbog velikog interesa za ovu liniju, uglavnom prometuju veći zrakoplovi tipa ‘A321’, kapaciteta 183 sjedala.

Popunjenost je visoka, a postavlja se pitanje hoće li prijevoznik dodatno povećati kapacitet prema Zagrebu uvođenjem širokotrupnih zrakoplova. Ako ne dođe do dodatnog povećanja, Aeroflot će do kraja mjeseca ponuditi čak 3480 sjedala između Moskve i Zagreba.  

Razlog povećane potražnje za letovima prema Zagrebu leži u činjenici da Rusi u Hrvatsku prvenstveno dolaze kako bi primili cjepivo protiv koronavirusa. Pritom traže isključivo Johnson & Johnson, s obzirom na to da se ono daje u jednoj dozi.  

Prijevoznici “Nordwind“ i “PegasFly“ na relaciji Zagreb – Moskva ukupno prometuju dva puta tjedno, “Nordwind“ ponedjeljkom, a “PegasFly“ petkom. Kompanije u uskoj suradnji do kraja studenog između Moskve i Zagreba nude ukupno 2172 sjedala, a letovi se obavljaju zrakoplovima tipa ‘E190’ i ‘B737-800’.

“Azure Air“, najnoviji prijevoznik na liniji između Moskve i Zagreba, prometuje prema hrvatskoj metropoli jednom tjedno, nedjeljom, koristeći zrakoplove tipa ‘B737-800’, a do kraja studenog će ponuditi 1512 sjedala između Moskve i Zagreba. Iz kompanije tvrde da će u slučaju povećane potražnje reagirati uvođenjem zrakoplova tipa ‘B757-200’ kapaciteta 238 sjedala.

Svi spomenuti avioprijevoznici između Moskve i Zagreba do kraja studenog nude ukupno 7164 sjedala na čak šest letova tjedno. U skladu s trendom dolaska na cijepljenje u Hrvatsku, moguća su i dodatna povećanja kapaciteta na letovima između Moskve i Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba