VIDI SE DA JE BIO VIKEND UOČI MARTINJA

Skrivio prometnu s 2,19 promila, pa dobio kaznu od 45 dana zatvora, 13.500 kuna i 18 mjeseci bez vozačke – dobro je i prošao

Objavljeno: 08.11.2021. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 126 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 69 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 31 ostali prekršaj u prometu.

Imao THC-a u krvi

U Zaboku je tako u petak u 21.20 sati zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak, kojem je utvrđena prisutnost THC-a u organizmu, dok je vođenje na daljnje preglede odbio. Kod vozača je pronađeno i 4,91 grama marihuane te jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane. Protiv vozača zbog počinjenih prekršaja podnijet će se optužni prijedlog. Sat vremena kasnije, u Donjoj Stubici, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da je vozio s 1,86 promila alkohola u organizmu. Vozač je uhićen te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  Vozač je idućeg dana doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna i mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od četiri mjeseca. U subotu oko 21 sat, u Maretiću je zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi s 1,56 promila alkohola u organizmu. Zatim, u  Zlataru su oko 23 sata policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi s 1,53 promila alkohola u organizmu, dok je u Konjščini, oko 23.50 sati, zaustavljen automobil, kojim je upravljao 52-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi s 1,93 promila alkohola u organizmu. Vozačima je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Predložena kazna 48.500 kuna

U Vrankovcu na D1 pak je oko 12.30 sati došlo do prometne nesreće u kojoj je, srećom nastala samo materijalna šteta. Nesreću je skrivio 45-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da je  upravljao vozilom s 2,19 promila alkohola u organizmu. Vozač, recidivist je uhićen te je uz optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 48.500 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 21 mjesec zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 45 dana, (dok je rješenjem doneseno zadržavanje od 15 dana, a 30 dana zatvora uvjetno, na rok od 12 mjeseci), novčana kazna u iznosu od 13.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od 18 mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba