'Mjesto najsigurnije kupnje u gradu' - sutra se otvara 43. Interliber

PRVO TEST, PA TEK ONDA PO KNJIGE: Ulaz moguć samo uz COVID potvrdu ili negativan test

Objavljeno: 08.11.2021. zagorjeinternational

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba, na Zagrebačkom velesajmu će se ovog utorka otvoriti međunarodni sajam knjiga Interliber, 43. po redu.

Tri paviljona (5, 6 i 7a) bit će prepuna izloženih knjiga različitih žanrova, a bogatu knjišku ponudu najvećeg hrvatskog sajma knjiga nadopunit će uvijek zanimljivi i raznovrsni sadržaji za sve uzraste. Tako će se održati predstavljanje nekih novih knjiga, razna druženja i razgovori s književnicima, susreti nakladnika knjižara i knjižničara, ali i književne čitaonice i radionice.

S obzirom na epidemiološku situaciju, organizatori poručuju kako će Interliber biti mjesto najsigurnije kupnje u gradu zbog mjera koje će se primjenjivati u paviljonima.

Ulaz na sajam je slobodan, ali moguć jedino uz predočenje važeće COVID potvrde, odnosno, potvrde o cijepljenju, o preboljenju (unutar 6 mjeseci) ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).

Na blagajnama (Južni ulaz Zagrebačkog velesajma) će, uz predočenje važeće COVID potvrde, posjetitelji dobiti jednokratnu narukvicu te ulaznicu za sajam s kojom prolaze kroz mehaničke barijere. Također, ispred svakog paviljona bit će postavljeni ekrani s prikazom broja osoba u paviljonu, a ako broj prijeđe dozvoljenu granicu, privremeno će se obustaviti ulazak osoba u paviljon. Isto tako, bit će postavljeni uređaji za beskontaktno mjerenje temperature, a obavezne su i maske.

Svi koji nemaju COVID potvrdu, imaju mogućnost brzog testiranja na punktu ispred glavnog južnog ulaza u vremenu od 9 do 20 sati, a cijena brzog antigenskog testa iznosit će 50 kuna.

Sajam će biti otvoren do 14. studenoga. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba