Izuzetak bi mogle biti jedino škole

Djeca starija od 12 godina morat će imati COVID potvrde za ulazak u javne ustanove?

Objavljeno: 08.11.2021. zagorjeinternational

Sve su osobe kojima je omogućeno cjepivo dužne imati COVID potvrdu pri ulasku u one ustanove u kojima je njeno predočenje uvjet za ulazak, a s obzirom na činjenicu da je cjepivo za sada, od strane Europske agencije za lijekove (EMA) odobreno za starije od 12 godina, potvrde će od ponedjeljka i za maloljetnike biti obavezne prilikom ulaska u sve javne institucije, neslužbeno doznaje Jutarnji.hr.

Prema tome, djeca stara 12 godina, koja po prvi puta vade osobnu iskaznicu uz davanje otiska prsta, ako nisu cijepljena i nisu preboljela koronavirus, moraju predočiti negativan test.

Iako je obveza COVID potvrde uvedena za sve državne i lokalne institucije, iznimka će vjerojatno biti škole, u kojima djeca neće trebati COVID potvrdu, neovisno o tome jesu li starija od 12 godina. Djelatnici škole morat će je imati.

Procijepljenost djece najniža je u odnosu na sve dobne skupine, pa je tako do sada cjepivo primilo 1,78 posto djece u dobi između 12 i 14 godina. U dobi od 15 do 19 godina cijepio se svaki peti tinejdžer, odnosno 19,9 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba