Gradonačelnik Gregurović o epidemiološkoj situaciji u krapinskim školama

“Stanje još uvijek nije alarmantno – smatram da učenici trebaju ići na nastavu“

Objavljeno: 04.11.2021. zagorjeinternational

Učenici u cijeloj Hrvatskoj danas i sutra nastavu prate online, a o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u krapinskim školama govorio je gradonačelnik Zoran Gregurović, prilikom današnjeg predstavljanja novog dizala u Osnovnoj školi Augusta Cesarca.

Podsjetimo, dvije krapinske škole su među ukupno tri u Krapinsko – zagorskoj županiji čiji osnivač nije Županija, već Grad.

– Malo je COVID pozitivnih učenika i učenika u samoizolaciji, stoga situacija još uvijek nije alarmantna. S obzirom na odluku Županije da će se ići na online nastavu ovaj tjedan, i mi smo se pridružili tome. Vidjet ćemo još danas – sutra kako će se razvijati situacija, no smatram da učenici trebaju ići na nastavu – poručio je Gregurović, pojasnivši što će se poduzeti ako ipak dođe po pogoršanja u određenom razredu.

– Taj razred se može poslati na C model nastave, dakle, online, ali mislim da je za učenike najbolje da budu prisutni na nastavi i da se na taj način nastava održava. U svakom slučaju, smatram da bi učenici nižih razreda svakako trebali ići na nastavu, ali konačnu odluku donijet ćemo danas – sutra, kada vidimo kako će se razvijati situacija i kakve će biti brojke. Sutra bi roditelji i djeca trebali sve saznati – rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite prošlog petka, župan Željko Kolar kazao je da su u 24 zagorske osnovne i srednje škole oboljela 93 učenika, a njih 495 nalazi se u samoizolaciji, dok je COVID pozitivno 27 djelatnika u 18 škola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba