Radostan dan u Svetištu Majke Božje Vinagorske

Proslavljena misa zahvalnica i blagoslovljeno novo vozilo DVD-a Vinagora

Objavljeno: 04.11.2021. JJ

U Svetištu Majke Božje Vinagorske prošle je nedjelje proslavljena sveta misa zahvalnica. Svečano misno slavlje u cinktoru crkve predvodio je don Anton Šuljić, teolog, novinar, književnik, likovni kritičar i kantautor, u koncelebraciji s desinićkim župnikom, vlč. Franjom Mezakom i domaćim župnikom, vlč. Dragutinom Gerecijem.

Na svetoj misi pjevao je Zbor mladih Društva sv. Elizabete, a velika proslava tradicionalno je završila ophodom oko oltara Majke Božje Vinagorske, uz glazbenu pratnju Vinagorske limene glazbe.

Na svetoj misi sudjelovali su i članovi DVD-a Vinagora, koji su se zajedno s okupljenim vjernicima nakon mise uputili prema vatrogasnom domu, ispred kojeg je upriličen blagoslov novog navalnog vatrogasnog vozila.

Novo vozilo nabavljeno je još prošle godine, ali je njegov blagoslov zbog epidemije koronavirusa nekoliko puta odgođen. Vozilo, čija je procijenjena vrijednost s opremom 450 tisuća kuna, vinagorskim će vatrogascima služiti za vatrogasne intervencije, ali i za odlaske na vatrogasna natjecanja te druga vatrogasna događanja i razne druge potrebe prijevoza. Nabavljeno je uz financijsku potporu Grada Pregrade, Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, Vatrogasne zajednice grada Pregrade i okolnih vatrogasnih društava, donacijama prijatelja DVD-a Vinagora te samih članova društva.

Na kasnije održanoj svečanosti u vatrogasnom domu, podijeljene su i zahvalnice donatorima, a prisutnima su se obratili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, predsjednik VZ grada Pregrade Nikola Pasariček te počasni član DVD-a Vinagora, ujedno predsjednik DVD-a Pregrada, Milan Burić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba