Započela podjela žutih spremnika na području grada Krapine

Od 2. siječnja 2022. kreće preuzimanje i odvoz sortiranog plastičnog otpada

Objavljeno: 03.11.2021. zagorjeinternational

Djelatnici krapinskog komunalnog društva Krakom su 2. studenoga započeli s podjelom žutih spremnika za sakupljanje korisnog plastičnog otpada, a koje će dobiti svi korisnici javne usluge odvoza komunalnog otpada s područja grada Krapine.

Spremnici će se dijeliti dopremanjem na kućne adrese korisnika, a usluga će se provoditi do kraja tekuće godine. Po završetku podjele, objavit će se i način preuzimanja spremnika za one korisnike usluga kojima spremnici nisu podijeljeni na kućnoj adresi.

Žute spremnike građani preuzimaju besplatno, a nabavljeni su u sklopu provedbe Javnog poziva za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u udjelu od 85 posto. Ostatak financijskih sredstava osigurao je Grad Krapina.

Preuzimanje i odvoz sortiranog plastičnog otpada u žutim spremnicima počinje od 2. siječnja iduće godine, a pražnjenje žutog spremnika će se uključiti u novi raspored odvoza komunalnog otpada. Građani će o novom rasporedu biti obaviješteni u kalendaru odvoza komunalnog otpada koji će biti objavljen na stranicama Grada i društva Krakom, d.o.o., a moći se preuzeti i na blagajni društva.

Po uvođenju žutih spremnika, komunalni otpad razvrstavat će se na način da će u zeleni spremnik građani odlagati onečišćene vrećice za pakiranje hrane, onečišćeni papir i foliju za omatanje hrane, onečišćene papirnate ubruse i maramice, spužve, vatu, vrećice iz usisivača, otpad od metenja, opuške, higijenske uloške, pelene za djecu i odrasle, naljepnice, tapete, britvice za brijanje, higijenske papire, vlažne maramice i ambalažu neprikladnu za reciklažu (npr. višeslojna od plastike i aluminija ili ambalaža za lijekove).

U plavi spremnik odlažu se novine, časopisi, revije, prospekti, knjige, bilježnice, kalendari, katalozi, čiste papirnate vrećice, sitna kartonska ambalaža, isprani tetrapak i ostali papirnati proizvodi.

U žuti spremnik odlagat će se isprane plastične boce mlijeka, sokova i vode, isprane plastične boce ulja i octa, isprana ambalaža tekućih sapuna i šampona, te čiste plastične vrećice i folije. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba