Domovi zdravlja u Klanjcu i Zaboku dobili nova sanitetska vozila '4x4'

“Naša vozila godišnje prijeđu oko 40 tisuća kilometara i prevezu 20-ak tisuća pacijenata“

Objavljeno: 02.11.2021. zagorjeinternational

Ispred zgrade zabočkog Doma zdravlja u utorak je održana primopredaja dvaju novih sanitetskih vozila za Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije. Vozila koja imaju pogon ‘4×4’ bit će raspoređena u ispostave Klanjec i Zabok, a vrijedna su ukupno 972.500 kuna, od čega je 600.000 kuna osigurano iz decentraliziranih sredstava, a Dom zdravlja KZŽ je iz vlastitih sredstava izdvojio 375.500 kuna.

– Svake godine obnavljamo naš vozni park i kupimo dva do tri nova sanitetska vozila, te uvijek vodimo brigu da su naša vozila sigurna za pacijente i djelatnike. Imamo ukupno 42 sanitetska vozila, u svakoj ispostavi njih pet – šest. Prosječna starost naših vozila je oko 10 godina, godišnje prođu oko 40 tisuća kilometara, svake godine prevezemo oko 20 tisuća pacijenata, a ukupno je prijeđeno oko 1,2 milijuna kilometara. Hvala našim djelatnicima što se svi zajedno trudimo da naši pacijenti imaju odgovarajuću uslugu te da sigurno dođu do svoje kuće i bolnice – poručila je ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je pak istaknuo da je od početka pandemije primarna zdravstvena zaštita dala značajan doprinos u sprječavanju pandemije i cijepljenju, s obzirom na to da su najprije liječnici opće prakse cijepili pacijente u 73 ambulante. Otkrio je i da je od 242 zdravstvena djelatnika unutar Doma zdravlja, njih 106 preboljelo koronavirus.

– To samo pokazuje koliko su ti ljudi bili izloženi koroni i savjesno radili svoj posao, te koristim priliku da im zahvalim – zaključio je Kolar. (ZI)

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba