Nastupi na povijesnom izdanju turnira koji ove godine slavi 50. rođendan

Danas počinju prijave za jubilarno izdanje “Kutije šibica“

Objavljeno: 02.11.2021. zagorjeinternational

“Ako nisi igrao ‘Kutiju šibica’, nisi igrao nogomet!“ Legendarna je ovo izjava koja se tijekom proteklih pet desetljeća proširila među svima onima koji vole nogomet i koji jako dobro znaju što znači zaigrati na terenu dvojke u Domu sportova. Igrati “Kutiju“ oduvijek je bio poseban izazov za sve ljubitelje malog nogometa, a upisati se kao pobjednik jubilarnog 50. izdanja, bit će povijesni trenutak za jednu od ovogodišnjih momčadi.

Prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira “Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola“, počinju od danas, a turnir će se održati od 20. studenoga do 29. prosinca, u organizaciji ustanove Upravljanje sportskim objektima, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Nakon “Hanžekovićevog memorijala“ i “Zlatne piruete“, “Kutija šibica“ treće je najstarije sportsko događanje koje Grad Zagreb podržava i to već punih pet desetljeća. Uz 50. seniorski turnir, igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena, s ukupnim nagradnim fondom u iznosu od 170.000 kuna.

Prijave se od danas mogu predati putem web stranice ili direktno u Domu sportova, svakog dana od 12 do 20 sati, u sobi 125, a završno s 9. studenim. Cijene kotizacija se nisu mijenjale, pa će tako za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1000 kuna, a za turnir žena 200 kuna.

Vrhunski nogometaši

– Rijetko se koja priredba može pohvaliti ovakvom brojkom, a posebno je nevjerojatno da će turnir, koji nije bio profesionalan, doživjeti tolike godine. Međutim, “Kutija šibica“ traje već pola stoljeća i to je ono čime se s ponosom može pohvaliti. Činjenica jest da se svatko tko je držao do sebe i tko je mislio da zna igrati mali nogomet, pojavio na “Kutiji šibica“. Rijetko koji vrhunski nogometaš nije zaigrao “Kutiju“ i bio je pravi užitak gledati Cicu Kranjčara, Rajka Janjanina, Marka Mlinarića, Snješka Cerina, Blaža Sliškovića te brojne druge velikane nogometa na ovoj priredbi – poručio je Anton Samovojska, član organizacijskog odbora te dodao:

– Iako još uvijek živimo u vrlo izazovnim vremenima, odlučili smo ove godine organizirati “Kutiju šibica“ bez obzira na broj prijava. Međutim, vjerujemo da će odaziv momčadi unatoč svemu biti velik jer osvojiti “Kutiju“ je oduvijek bio ne samo nevjerojatan izazov, već i iznimna čast za igrače – kazao je Samovojska.

Izvlačenje parova potvrđeno je za 17. studenoga, nakon čega kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija – u dvorani 2 u Domu sportova te dvoranama “Boško Božić Pepsi“, Dubrava, Pešćenica i Sutinska Vrela. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniorskog, veteranskog te ženskog dijela turnira.

Epidemiološke mjere

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Tako će sudjelovanje igrača na turniru, ali i ulaz posjetiteljima u dvorane biti dozvoljeni samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde. Više informacija o ovogodišnjem izdanju turnira može se pronaći na službenim stranicama Kutija šibica i  www.sportskiobjekti.hr, na Facebook i Instagram stranici, kao i na kontakt mail [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba