Za prozno djelo "Mrvice uz put"

Cvjetko Lež ovogodišnji je dobitnik književne nagrade “Rikard Jorgovanić”

Objavljeno: 30.10.2021. zagorjeinternational

Narodna knjižnica Hum na Sutli je u suradnji s Hrvatskozagorskim književnim društvom, prošlog četvrtka organizirala dodjelu književne nagrade “Rikard Jorgovanić“. Povjerenstvo je odlučilo da će ovogodišnju nagradu dobiti Cvjetko Lež za svoje prozno djelo “Mrvice uz put“, u nakladi izdavačke kuće HZKD Klanjec.
Uz pobjedničko djelo, za nagradu su se ove godine borili i zbirka priča “Ifkica, lepa moja tratinčica“ Đurđe Vukelić Rožić, roman “Drakona – Nasljeđe“ Jelene Hrvoj, slikovnica “Zaljubljeni Žućo“ Sanje Mendek te poezija “Nosim vrč na vodu“ Mirjane Mikulec.


O književnom stvaralaštvu Cvjetka Leža govorio je predsjednik HZKD-a Božidar Brezinščak Bagola, koji je ujedno i uručio povelju nagrađenom autoru.
– Ova kratka proza ostvarenja u potrazi za životnim horizontima dobila su širinu, kako u stilu, tako i u temama i motivima. Iz sebi svojstvene perspektive, uočava stanja i bolesti društva, pojedinaca  ali i sebe samoga. Posve je nebitno što pripada liječničkoj struci, jer za otkriti bolest društva u kojemu živimo i u sebi samome, dostatna je spoznaja i samospoznaja – napisao je Mirko Ivanek, autor pogovora nagrađenog djela.
U glazbenom programu nastupio je mladi humski glazbenik Dino Miklaužić. (vh) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba