Stipe Božić gostovao u Mariji Bistrici

Poznati alpinist i putopisac podijelio s okupljenima doživljaje s najviših vrhova svijeta

Objavljeno: 29.10.2021. zagorjeinternational

U organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, u tamošnjem Domu kulture u srijedu je održano “Putopisno predavanje o Everestu“ Stipe Božića, piše Radio Marija Bistrica.
Kroz predavanje, ovaj poznati alpinist, putopisac, redatelj dokumentarnih filmova i emisija te član HGSS-a, govorio je o vlastitim iskustvima s uspona na najviše vrhove svijeta, a uz predavanje, bila je tu i prigodna prezentacija s video isječcima, od kojih su neki prikazivali prvo putovanje i prvi dokumentirani uspon ne Everest 1979. godine.  
Inače, Božićevo je gostovanje, uz posredništvo Izdavačke kuće V.B.Z., bilo planirano još početkom prošle godine, ali je odgođeno zbog pandemije.
Gostu se posebno zahvalila ravnateljica knjižnice Mira Pižir, uz nadu da će ga nekom drugom prilikom ponovno vidjeti u Mariji Bistrici.
Predavanju je nazočio i prvi Zagorec koji je osvojio Mt. Everest, Mario Celinić, koji je tom prilikom najavio i pohod na vrh Aljaske, Denali (6194 metra), čime će, kada ga osvoji, postati drugi Hrvat koji se popeo na najviše vrhove svih sedam kontinenata.
Na predavanju je, uz poštivanje epidemioloških mjera, prisustvovalo 40-tak posjetitelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba