KADA ĆE SE OTVORITI VRTIĆ?! Čelništvo Općinskog vijeća Bedekovčine prozvalo načelnika Bana da skreće pozornost s gorućeg problema

POGLEDAJTE ŠTO JE PLATILA OPĆINA: “Evo kako brinu za mlade. Vrtić nije prošao tehnički – srećom pregled nije trebao za ovaj WC, jer ne bi ni on”

Objavljeno: 29.10.2021. Alen Brodar

Čelništvo Općinskog vijeća Bedekovčine, točnije predsjednik Marko Ocvirek (Nez.) i potpredsjednici Željko Odak (HDZ) i Brigita Rogan (ZDS), na konferenciji za medije još su jednom progovorili o gorućem problemu dječjeg vrtića, prozvavši pritom načelnika Darka Bana da medijskim istupima skreće pozornost s prave problematike: kada će biti otvoren vrtić, kolika će biti njegova ekonomska cijena te koliko iznos učešća će plaćati roditelji? Pritom su istaknuli da je načelnik opozvao jednoglasnu odluku Vijeća sa sjednice na kojoj nije ni bio prisutan, da se cijena vrtića za roditelje s 900 kuna, koliko je odredio Ban, i što je predstavljalo poskupljenje za roditelje od 20 posto, umanji na 650 kuna, što bi bilo pojeftinjenje od stotinu kuna.

‘A je to’ WC

– Načelnik koji poštuje i voli svoje sumještane i svoje mjesto ne ugađa samo sebi već se zalaže i radi za dobrobit zajednice. Za općinski auto Škodu superb novaca ima jer načelnik ugađa sam sebi, a za one najmanje, za djecu novca nema, kazala je Brigita Rogan, a onda skrenula pozornost na nevjerojatno uređenje toaleta u prostorima Bedekovčanske udruge mladih, što je Općina navodno platila 30-ak tisuća kuna.


Naime, kao da su ga postavljali Pat i Mat iz popularnog crtića ‘A je to’, dvije WC školjke postavljene su u istoj prostoriji jedna do druge, bez ikakve pregrade između. Praktično, ako osobi do tebe ponestane WC papira, međutim, definitivno nije oličenje intime kakvu podrazumijevaju standardni toaleti. 

– Evo kako se u Bedekovčini brine o najmlađima i mladima i kako sposobnog inženjera građevinarstva na čelu Općine imamo. Da slika govori tisuću riječi i da je na jednom tako beznačajnom projektu toliko propusta, možete vidjeti i sami. Koliko je propusta tek na vrtiću kojeg gradimo jedini u županiji kreditom, a vrtić nije prošao tehnički pregled. Da je toalet trebao imati tehnički pregled, ne bi ga ni on prošao – istaknula je Rogan, na koju se nadovezao predsjednik Općinskog vijeća Ocvirek:

– Nažalost, dječji vrtić nije otvoren jer nije prošao tehnički pregled za uporabnu dozvolu, a sve zbog anomalija u projektu i građenju. Baš na te anomalije u projektu i zbog velikih pogrešaka u apliciranju na EU fondove ukazivali smo i prije dvije i pol godine. Od 14 općina i gradova u Krapinsko – zagorskoj županiji, jedino Općina Bedekovčina nije dobila sredstva, dok su drugih 13 općina i gradova izgradili vrtiće uz pomoć EU fondova. Nažalost, mi smo jedina Općina u Zagorju koja diže kredit od 10 milijuna kuna. Novac je utrošen na gradnju dječjeg vrtića, a načelnik Ban naknadno isplaćuje kroz anekse nešto manje od 400.000 kuna za ‘takozvane’ dodatne radove. U svojim prijašnjih izjavama tvrdio je da za gradnju vrtića neće premašiti iznos od 10 milijuna kuna. Sada, kako bi nadomjestio navedeno trošenje proračunskih sredstava načelnik Ban povećava ekonomsku cijenu dječjeg vrtića. Mještane zanima kada će se otvoriti novi dio proširenja dječjeg vrtića i smanjiti naknada roditeljima na 650 kn, kako je i donijeta odluka – kazao je Ocvirek i pozvao Bana na brzi odgovor.

Jedini u Zagorju

Željko Odak još je jednom naglasio da je Bedekovčina jedina općina koja gradi vrtić vlastitim, i to kreditnim sredstvima.

– Naši mještani su radi otplate kredita zakinuti za manje učešće u cijeni vrtića, za financiranje komunalne infrastrukture i boljih uvjeta života. Žalosti nas to što imamo saznanja da vrtić nije prošao na tehničkom pregledu zbog grešaka kod izvođenja radova, gdje je prilikom gradnje došlo do odstupanja glede konstrukcije građevine i ispunjenja temeljnog zahtjeva mehaničke otpornosti i stabilnosti objekta. Investitor je upućen na izdavanje izmjena i dopuna građevinske dozvole glede projekta konstrukcije i revizije istog. Za nas je najvažnija sigurnost djece. Stoga vjerujem da će se nastali problemi ubrzo riješiti – zaključio je Odak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba