U Mariji Bistrici svečano otvorena Mala slobodna knjižnica

“Ovo je knjižnica na otvorenome, gdje svatko može kada želi posuditi i vratiti knjigu, ali i ostaviti knjige koje bi htio podijeliti s drugima”

Objavljeno: 27.10.2021. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici je u srijedu, na šetnici uz obilaznicu u neposrednoj blizini novootvorenog Dječjeg vrtića ”Pušlek”, svečano otvorena Mala slobodna knjižnica, piše Radio Marija Bistrica.

– Ovim otvorenjem, Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica nastavila je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, proslavila Godinu čitanja i pridružila se brzorastućoj zajednici malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koja se već desetljećima održava od 15. listopada do 15. studenoga, slaveći hrvatske autore i dajući poticaj čitanju. Ove godine, okvir mu je Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske. Tema su ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, hrvatski autori u Godini čitanja, a moto ”Ajmo HRVATI se s knjigom!“ – istaknula je ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica Mira Pižir, dodavši kako je misija Godine čitanja, ali i svih književnika, knjižničara i knjižara te svih koji zagovaramo čitanje, doprijeti do čitatelja i samog srca zajednice.

– Projektom “Izvan granica knjižnice“ i postavljanjem male slobodne knjižnice, gdje će svatko moći uzeti, posuditi, vratiti ili zamijeniti knjige, knjižnice stvaraju nove kontakte s publikom koja odrasta zajedno s knjižnicom i njenim kulturnim sadržajima – pojasnila je Pižir, dodavši da će svatko u maloj slobodnoj knjižnici moći ostaviti knjige koje želi podijeliti s drugima, a spomenula je i neke druge aktivnosti.

– Postavljanjem prve male slobodne knjižnice u Mariji Bistrici, svi zajedno ćemo u Godini čitanja poticati na čitanje i ljubav prema knjizi, a mjesto ćemo obogatiti novim sadržajem. Uz malu slobodnu knjižnicu u Mariji Bistrici, planirane su i razne dodatne aktivnosti, poput čitateljskih izazova i pričaonica kojima ćemo uveseljavati djecu i odrasle na otvorenom – kazala je Pižir, pa zahvalila Josipu Fijanu za idejno rješenje i brzu izradu “Male slobodne knjižnice“.
Otvorenju su nazočili i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, ravnateljica DV-a ”Pušlek” Jadranka Pezić te polaznici vrtića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba