UDVDR Bedekovčina organizirala cjelodnevni posjet Vukovaru i Jarmini

Zagorski dragovoljaci i veterani donirali pet stolnih računala prijateljskoj udruzi u Jarmini

Objavljeno: 25.10.2021. zagorjeinternational

Povodom obilazaka prostora zahvaćenih Domovinskim ratom na kojima su zabilježena velika stradavanja hrvatskih branitelja i civila, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina organizirala jednodnevni posjet Vukovaru i općini Jarmina kojeg su pohodili članovi udruge, ali i pet članova UDVDR-a Krapinsko – zagorske županije.

Prilikom posjete Vukovaru položen je vijenac i zapaljene su svijeće na Ovčari te na križu na Dunavu, a u općini Jarmina na mjestu stradavanja branitelja iz Varaždinske županije, te kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u samom centru općine.

Dugogodišnja suradnja braniteljskih udruga ove je godine iskazana kroz donaciju pet stolnih računala koja su članovi UDVDR Krapinsko -z agorske županije, kao potporu u radu, darovali braniteljskoj udruzi u Jarmini na prigodnoj svečanosti u prostorijama jarminskog vatrogasnog doma. Donaciju je od  predsjednika UDVDR-a KZŽ Josipa Horvatina primio načelnik Jarmine, a ujedno i predsjednik UDVDR Općine Jarmina, Goran Ileković.  

Kroz projekt “Informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji“, Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata s područja KZŽ su u proteklih je 11 godina donirale preko 800 računala hrvatskim braniteljima, braniteljskim udrugama te udrugama civilnog društva. Jednodnevni posjet završio je zajedničkim ručkom. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba