DRUGI NAJBOLJI ŽUPANIJSKI EU PROJEKT U RH: Poslovno – tehnološki inkubator KZŽ je popunjen - 28 opremljenih prostornih jedinica, ultrabrzi internet, info pult, čajna kuhinja, zajedničke prostorije i odlična lokacija

“Ovo je mjesto postalo i više od poduzetničkog centra – mjesto okupljanja, gdje se stvaraju projekti, ideje, sastaju naši timovi, gdje ‘brusimo’ razvoj Krapinsko – zagorske županije”

Objavljeno: 25.10.2021. zagorjeinternational

Kao što smo već pisali, Poslovno – tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije osvojio je nagradu za drugo mjesto u izboru najboljeg županijskog europskog projekta u organizaciji Jutarnjeg lista u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom zupan.hr te pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Tim je povodom u Krapini održana i konferencija za medije.

Nova omotnica

– Prošle godine smo osvojili prvo mjesto s projektom Newlight u kategoriji najvećeg doprinosa lokalnoj zajednici, a ove godine u strahovito jakoj konkurenciji drugo mjesto u kategoriji doprinos poduzetništvu. Ovaj naš tehnološki inkubator je mjesto koje je postalo i više od poduzetničkog centra – mjesto okupljanja, gdje se stvaraju projekti, ideje, sastaju naši timovi, gdje ‘brusimo’ razvoj Krapinsko – zagorske županije i naše strateške projekte i gdje se pripremamo za novu financijsku omotnicu i mehanizam za oporavak i otpornost, kako bismo što spremniji dočekali raspisivanje javnih poziva i natječaja i kako bismo bili što uspješniji u realizaciji projekata koje smo zacrtali i povlačenju europskih sredstava. Koliko je ovaj projekt dobroga donio, kroz niz radionica, poslovnih sastanaka i primanja, panela i konferencija, vidi se već i danas, a rezultati će biti još vidljiviji u skoroj budućnosti – rekao je župan Željko Kolar i napomenuo kako svi koji se ovdje okupljaju rade na stvaranju boljih uvjeta za život na području Krapinsko – zagorske županije te posebno zahvalio svim suradnicima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi projekta, kao i svima onima koji sudjeluju u upravljanju Poslovno – tehnološkim inkubatorom. 

– I dalje ćemo raditi jednakim marom, voljom, željom i energijom, ali prije svega znanjem i vjerujem da ćemo i sljedeće godine biti sigurno barem s jednim projektom među najboljima. No, ne zbog toga da bismo dobili nagradu za projekt, nego da bismo dokazali da čitavo vrijeme u kontinuitetu uspješno radimo, povlačimo europska sredstva, kako bismo poboljšali kvalitetu života na području županije te da smo prava podrška i partner našem gospodarstvu, poduzetnicima i obrtnicima – poručio je Kolar.

Zamjenik direktorice Poduzetničkog centra KZŽ Denis Ranogajec podsjetio je kako je ukupna vrijednost investicije Poslovno – tehnološkog inkubatora preko 32 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva iznosila gotovo 20 milijuna kuna.

Centar za robotiku

– Sam inkubator je mjesto za razvoj poduzetnika koji starta, ali i poduzetnika koji raste i razvija nove ideje i projekte. Inkubator je otvoren 30. srpnja 2020. godine, prostire se na više od 2000 kvadrata, raspolaže s 13 inkubacijskih prostora, višenamjenskom dvoranom, edukacijsko – tehnološkim prostorom i Centrom za robotiku i nove tehnologije te inovativnim laboratorijem. Cjelokupni koncept je zaokružen aplikacijom virtualni inkubator koja sustav povezuje u virtualnu poduzetničku mrežu. Nudimo 28 opremljenih funkcionalnih prostornih jedinica, svim stanarima na raspolaganju su subvencionirane profesionalne prostore, ultrabrzi internet, info pult, čajnu kuhinju, zajedničke prostorije, a velika je prednost lokacija, jer smo u neposrednoj blizini autoceste. Svi inkubacijski prostori su trenutno popunjeni te se naši stanari bave razvojem IT rješenja, web i mobilnih programskih rješenja, računovodstvenim uslugama, projektiranjem, izradom modularnih montažnih kuća, poučavanjem u području sporta i rekreacije, uslugama građevinskih radova i slično. Pozivam sve zainteresirane da se i dalje javljaju, ovi prostori iako su popunjeni mogu se u budućnosti otvoriti. Prijavite se u virtualni inkubator gdje možete pregledati sve prostore i dobiti informaciju kada se neki prostor oslobodi – poručio je zamjenik direktorice Ranogajec, a na konferenciji su govorile i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar te zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba