AKCIJA I OVOG VIKENDA: U samo jednom danu policija na zagorskim prometnicama utvrdila 87 prometnih prekršaja, gotovo polovica ih se odnosila na nepropisnu brzinu

Kroz Zagrebačku ulicu u Oroslavju jurio 107 km/h, a dopušteno je 50 km/h

Objavljeno: 22.10.2021. zagorjeinternational

Tijekom akcije u prometu provedene u tijekom četvrtka, policijski službenici PU krapinsko – zagorske, u sklopu akcije ROADPOL, utvrdili su 87 prometnih prekršaja. Točnije, utvrđen je 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, 41 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila te 10 ostalih prekršaja u prometu. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 107 km/h, i to u naselju, gdje je brzina ograničena na 50 km/h. Doznajemo da je prekršitelj ‘snimljen’ u Zagrebačkoj ulici u Oroslavju.


Iz policije napominju da i dalje tijekom vikenda nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, dok će u poduzimanje aktivnosti biti uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Naime, proteklog tjedna na zagorskim prometnicama dogodilo se 13 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške, a dvije osobe lakše tjelesne ozljede, dok je u deset prometnih nesreća nastala materijalna šteta.   

– Napominjemo svim sudionicima u prometu kako samim nepoštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost vlastitog stradavanja, te apeliramo na njih da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu, kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu – ističu iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba