Još jedan veliki uspjeh Dramske udruge "Kaj" iz Zaboka

Predstava “Do 2” predstavljat će KZŽ na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Objavljeno: 21.10.2021. zagorjeinternational

U Humu na Sutli održana je Selekcija za izbor predstavnika Krapinsko – zagorske županije na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama. Prema odluci selektora, kazališnog kritičara Igora Ružića, izabrana je Dramska udruga “Kaj“ iz Zaboka s predstavom “Do 2“, za koju je tekst i režiju napisala Đurđica Seleš.
Zabočka udruga prijavila je dvije predstave, a za odlazak na festival ‘borilo’ se i Humsko amatersko kazalište, dramska sekcija KUD-a “Rikard Jorgovanić” iz Huma na Sutli s jednom predstavom.
Osim priznanja za najbolju predstavu u cjelini, selektor je dodijelio i ostala priznanja, pa je tako za najbolji dramski tekst priznanje pripalo Sari Kolar, a priznanje za najbolje redateljsko ostvarenje Đurđici Seleš, kojoj je dodijeljeno i priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu, dok je za najbolju glavnu mušku ulogu priznanje dobio Marijan Bačanek. Najbolju sporednu žensku ulogu odigrala je Ivanka Kunović, a sporednu mušku ulogu Bruno Očko. Priznanja za najbolju kostimografiju i scenografiju pripala su Dramskoj udruzi “Kaj”. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba