Objavljen je natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije

POVEĆALI SREDSTVA: Studentima mjesečno 800, a srednjoškolcima 400 kuna – prijave traju do 3. studenoga

Objavljeno: 20.10.2021. zagorjeinternational

Objavljen je natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2021./2022. Ukupno će biti dodijeljeno 65 novih stipendija, od čega 53 studentima i 12 učenicima srednjih škola.
Novost je to da su stipendije povećane, pa će učenici mjesečno dobivati po 400 kuna, dok je to ranije bilo 300 kuna, a studenti po 800 kuna, a ranije je to bilo 700 kuna. Stipendije se isplaćuju svih 12 mjeseci u godini, čime učenici godišnje dobivaju 4800 kuna, a studenti 9600 kuna.
Stipendije se dodjeljuju u četiri grupe i za svaku će biti utvrđena posebna lista reda prvenstva dobivena bodovanjem uspjeha te postignutih izvannastavnih rezultata.
U grupi zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju, stipendije se dodjeljuju za magistre elektrotehnike, strojarstva, matematike, fizike, doktore medicine, a prvi puta i za magistre tekstilnog inženjerstva i tehnologije te stručne prvostupnike tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije.
Pravo na stipendije imaju i nadareni studenti koji studiraju na sveučilišnim i stručnim studijima, kao i izuzetno nadareni studenti iz pojedinih područja umjetnosti. Uz to, stipendije se dodjeljuju za studente i učenike loših socio-ekonomskih prilika koji studiraju na sveučilišnim ili stručnim studijima.
Novost je i to da će stipendije automatizmom dobivati i učenici srednjih škola koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili prvu, drugu ili treću nagradu te učenik koji je izabran za najboljeg učenika završnih razreda srednjih škola.
Prijave se zajedno s dokumentima utvrđenima natječajem mogu podnijeti putem online prijave na službenim internetskim stranicama Varaždinske županije ili putem pošte na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom “Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije“. Rok za podnošenje prijava je 3. studenoga. Online prijava, uvjeti te dokumenti za prijavu objavljeni su na internetskim stranicama Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba