Muškarac (53) bio je pozitivan na koronavirus

Pobjegao iz bolnice, gdje je bio priključen na kisik, pa sljedeći dan pronađen mrtav

Objavljeno: 20.10.2021. zagorjeinternational

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, gdje je bio priključen na kisik, u ponedjeljak je pobjegao 53-godišnjak iz okolice Samobora, pozitivan na koronavirus. Pacijent je u utorak pronađen u naselju Hoto Ville, kod svoje majke, gdje je preminuo, a na terenu su bili policija i hitna.

Iz ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije za Index.hr su potvrdili da su 19. listopada u 15.56 sati zaprimili poziv s broja 112 za intervencijom u Strmcu kod Svete Nedelje, u naselju Hoto Ville.

– Hitna je na mjesto intervencije stigla u 16.02 sati. Zatekli smo pacijenta, rođenog 1968., bez svijesti i znakova života. Nakon toga je pristupljeno reanimaciji pacijenta, da bi se tijekom reanimacije od njegove majke doznalo da je pacijent COVID pozitivan, da je bio u bolnici “Fran Mihaljević” te da je pobjegao iz bolnice i da ga je policija tražila cijelu noć, bezuspješno – rekli su iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Nakon 35 minuta reanimacije, pacijent je proglašen mrtvim.

– Od pacijentove majke se doznaje da je on pobjegao dan prije iz ‘Zarazne’, gdje je bio stavljen na kisik. ‘Zarazna’ je raspisala potragu za njim i policija ga je tražila, no nisu ga našli. Zatečen je kod majke u Hoto Villi, no prijavljen je bio na drugoj adresi – kažu iz Zavoda.

Policija je potvrdila da je osoba samovoljno napustila bolnicu i da su upoznati s događajem.

– Znamo za događaj, reagirali smo na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju iz bolnice, u trenu pronalaska osobe unutar 24 sata, ta je osoba preminula na području Samobora u privatnom prostoru – odgovorili su iz Policijske uprave zagrebačke.  

Ravnateljica bolnice Alemka Markotić samo je kratko odgovorila na postavljeni upit oko cijele situacije.

– Nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice – rekla je za Index.hr Markotić, a na upit kako je ta situacija uopće moguća, pojasnila je:

– Ako je pacijent životno ugrožen, onda ga možemo zadržati, no mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogla je izaći – kazala je Markotić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba