Održana je Osnivačka skupština nove Udruge trgovine i logistike

ZA PREDSJEDNIKA UTIL-a IZABRAN DENIS ČUPIĆ: “Okupilo se 12 tvrtki utemeljitelja, ali to je tek početak – želimo povećati konkurentnost tvrtki u lancu opskrbe”

Objavljeno: 19.10.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak je u prostorijama trgovačkog centra Westgate održana Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac, piše Jutarnji.hr.


Novoosnovanu Udrugu trenutno čini 12 tvrtki utemeljitelja koje predstavljaju važne dionike i lidere u maloprodaji i veleprodaji hrane i pića, trgovini namještajem, renomiranim modnim i sportskim brendovima te robom široke potrošnje, kao i u upravljanju trgovačkim centrima i logistici.
Glavni su im ciljevi smanjenje troškova poslovanja industrije i održivi rast u skladu s ciljevima održivog razvoja poslovanja te unapređenje poslovnog i zakonodavnog okvira, ali i daljnja harmonizacija s najboljim praksama Europske unije.


Za predsjednika UTIL-a izabran je Denis Čupić, vlasnik i predsjednik uprave “F.O. Grupe“, a članovi Upravnog odbora su izabrani član uprave “Konzuma“ Tomislav Kramarić, predsjednik uprave “Emmezete“ Slobodan Školnik, izvršni direktor “Schenkera“ Saša Baleta te direktorica “LPP Hrvatska“ Ana Babić.
Imenovana su i trojica člana Savjeta Udruge, zaduženog za nadzor rada samog “UTIL-a“, a to su potpredsjednik “NO Orbico Grupe“ Stjepan Roglić, predsjednik uprave “Tiska“ Tomislav Bagić te Dinko Magazin, predsjednik Uprave “Polleo Sporta“.


– Osnivanjem i djelovanjem UTIL-a želimo povećati konkurentnost tvrtki u lancu opskrbe te omogućiti uspješnije poslovanje industrije koja po svojim godišnjim prihodima, broju zaposlenika i doprinosu u državni proračun, predstavlja jednu od ključnih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Sa svim dionicima i donositeljima odluka relevantnih za naše gospodarske djelatnosti te svim interesnim udruženjima želimo ostvariti konstruktivan i afirmativan dijalog, stavljajući na raspolaganje znanje i ekspertizu tvrtki članica s ciljem stvaranja uvjeta za dugoročno održiv i još uspješniji razvoj industrije. Danas se okupilo 12 tvrtki utemeljitelja, ali to je tek početak – izjavio je predsjednik Udruge Denis Čupić i dodao kako je industriji trgovine i logistike, u kontekstu izmjena i dopuna zakonskih regulativa i pravedne regulacije e-trgovine, itekako potrebna organizacija fokusirana na ove teme, piše Jutarnji.hr.


Održavanje Osnivačke skupštine označava prve korake za osnivanje udruge, koja će s radom službeno započeti po upisu u Registar udruga Ministarstva rada i socijalne skrbi. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba