Unutarstranački izbori za tijela lokalnih organizacija u SDP-u održat će se 27. studenog. Prije njih, zagorski SDP želi iz Sabora maknuti Krapinčana Željka Pavića, koji je tamo ušao kao zamjena županu Kolaru, a u međuvremenu je prešao u drugi klub zastupnika

SDP KZŽ: Pavića se više ne smatra članom stranke, tražimo da podnese ostavku! PAVIĆ: Ne mogu to shvatiti ozbiljno. Svoju zastupničku dužnost i dalje ću obnašati s velikim entuzijazmom kroz Klub zastupnika Socijaldemokrati

Objavljeno: 19.10.2021. AB

Na sjednici Predsjedništva SDP-a KZŽ, održanoj prošle srijede u Zaboku, donesen je jedinstven zaključak, kojim se poziva bivšeg člana SDP-a, saborskog zastupnika Željka Pavića, da podnese ostavku na zastupničku dužnost te tako SDP-u vrati mandat u Hrvatskom saboru, stoji u priopćenju zagorskog SDP-a.

– S obzirom na činjenicu da izabrani zastupnik Željko Kolar obnaša dužnost župana Krapinsko – zagorske županije, što je nespojiva dužnost s dužnošću zastupnika u Hrvatskom saboru te je iz tog razloga stavio zastupnički mandat u mirovanje, SDP je kao njegovog zamjenika u Hrvatski sabor uputio Željka Pavića. On s osvojenih 587 preferencijalnih glasova (1%), iako šesti na listi, nije samostalno osvojio zastupnički mandat, nego mu 22. srpnja 2020. započinje mandat kao zamjeniku zastupnika Kolara i to kao zastupniku SDP-a u Klubu zastupnika SDP-a. Dana 8. listopada 2021. godine, grupa zastupnika u Hrvatskom saboru, uključujući i Željka Pavića, osnovala je svoj klub zastupnika te tim činom napustila Klub zastupnika SDP-a, a kao posljedica toga isti se više ne smatraju zastupnicima SDP-a, odnosno članstvo im je prestalo po sili Statuta. Nastavno na navedeno, smatra se da su stvoreni svi preduvjeti da se sukladno članku 132. Statuta SDP-a, od Željka Pavića zatraži da podnese ostavku na zastupničku dužnost – zaključuju u zagorskom SDP-u.

Upitali smo stoga zastupnika Željka Pavić hoće li postupiti prema željama predsjedništva, sada već bivše stranke, iako je formalno još uvijek član. Evo što nam je rekao:

– Kao najaktivniji zastupnik u Klubu SDP-a, posebno sam ponosan na činjenicu da sam najaktivniji zastupnik izabran u 3. Izbornoj jedinici. Svojim radom i argumentiranim raspravama te artikuliranjem problema birača 3. Izborne jedinice, a posebno mog Hrvatskog zagorja, opravdavam mandat koji su mi povjerili birači. Žao mi je što taj rad nije prepoznat i od vodstva SDP-a. Volio bih da u zastupnicima iz mog kraja imam pozitivnu konkurenciju u parlamentarnoj borbi za naš kraj i boljitak za svaku Zagorku i svakog Zagorca. Tim više, zahtjev za ostavkom na zastupničku dužnost ne mogu shvatiti ozbiljno, jer ga potpisuje osoba koja se u ovom poslu nije pretjerano iskazala pa čak ni prilikom pisanja ove odluke, jer Statut SDP-a tumači kako mu odgovara u danom trenutku. Svoju zastupničku dužnost i dalje ću obnašati s velikim entuzijazmom i odgovornošću u interesu građana kroz Klub zastupnika Socijaldemokrati – zaključio je Pavić.

Inače, SDP Krapinsko – zagorske županije započeo je proces pripreme izbora za tijela lokalnih organizacija SDP-a, što je bila i tema rasprave na spomenutoj sjednici Predsjedništva. Sukladno odluci Predsjedništva SDP-a Hrvatske, izbori za tijela lokalnih organizacija za sve lokalne razine održat će se u subotu, 27. studenog. Članovi i članice SDP-a KZŽ tom će prigodom birati nova vodstva u svojim gradskim i općinskim organizacijama te članove i članice Županijskog odbora SDP-a, članove Predsjedništva, potpredsjednike i predsjednika Županijske organizacije.

– Biračko pravo se ostvaruje na neposrednim izborima tajnim glasovanjem. O procesu izbornog postupka raspravljat će i članovi i članice Županijskog odbora na svojoj sjednici planiranoj dana 20. listopada 2021. godine te će donijeti Odluke o izbornim tijelima, procesu kandidature i izbornom postupku – zaključuju u SDP-u.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba