UNUTARSTRANAČKI IZBORI: ŽO HDZ-a Varaždinske županije i dalje će voditi dosadašnji predsjednik, varaždinski župan Anđelko Stričak

“Trudom dužnosnika HDZ-a, ovaj mandat bit će bogat projektima”

Objavljeno: 18.10.2021. zagorjeinternational

Više od 200 tisuća članova Hrvatske demokratske zajednice u nedjelju je biralo predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija stranke.
Redoviti unutarstranački izbori održani su po načelu ‘jedan član – jedan glas’, a članovi stranke mogli su birati između ukupno 658 kandidata.
U Varaždinskoj županiji HDZ je na ovim unutarstranačkim izborima imao ukupno 32 kandidata za predsjednike županijske te gradskih i općinskih organizacija stranke.
Županijsku organizaciju HDZ-a Varaždinske županije i dalje će voditi dosadašnji predsjednik, ujedno i varaždinski župan Anđelko Stričak, dok su potpredsjednici Nadica Dreven Budinski, Željko Dvekar, Josip Križanić i Damir Poljak.

Stranačka tijela

– Danas smo po modelu ‘jedan član – jedan glas’ odradili prvi dio unutarstranačkih izbora, birali županijskog, gradske i općinske predsjednike i njihove potpredsjednike. Svima koji su se upustili u tu unutarstranačku izbornu utakmicu, zahvaljujem, a svima kojima je članstvo dalo povjerenje, čestitam te im želim puno uspjeha u radu. Drugi dio izbora odradit ćemo u narednih mjesec dana, gdje na izbornim skupštinama biramo stranačka tijela – rekao je Stričak, pa dodao da su pred njima veliki izazovi – kako što bolje odgovoriti na prijetnje današnjice, epidemiju koronavirusa, migrantsku krizu i slično, ali i kako što bolje iskoristiti financijska sredstva programa oporavka i otpornosti te redovne financijske omotnice Europske unije.

– Na svečanoj sjednici Županijske skupštine, premijer Plenković je naglasio da sjever Hrvatske može očekivati oko 15 milijardi kuna, odnosno, svaka županija po milijardu i pol za svoje projekte, a ostalo će biti usmjereno na zajedničke, kao što su izgradnja brzih cesta, željezničkih pruga, regionalnog centra za gospodarenje otpadom i slično. Maksimalno smo posvećeni tim investicijama i siguran sam da će upravo trudom dužnosnika HDZ-a, ovaj mandat biti bogat projektima. Hvala vam na povjerenju – dodao je predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije.

Gradovi i općine

Gradske organizacije HDZ-a u narednom će mandatu voditi Damir Habijan u Varaždinu, Zdenko Đuras u Ivancu, Robert Dukarić u Lepoglavi, Goran Križanić u Ludbregu, Siniša Jenkač u Novom Marofu te Josip Hajduk u Varaždinskim Toplicama.
Kada je riječ o općinskim organizacijama HDZ-a Varaždinske županije, predsjednici u narednom mandatu bit će Vladimir Kramarić u Bednji, Silvija Mekota u Beretincu, Tomislav Ledinski u Breznici te Marko Fišter u Brezničkom Humu.
Tomislav Lazar vodit će općinsku organizacija HDZ-a u Cestici, Zlatko Kanjir u Donjoj Voći, Goran Kaniški u Gornjem Knegincu, a Josip Križanić u Jalžabetu, dok će u Klenovniku predsjednik biti Martin Pintarić, a u Ljubešćici Nenad Horvatić.
Općinsku organizaciju HDZ-a u Malom Bukovcu vodit će Ivana Šafarek, u Martijancu Dubravko Besek, u Maruševcu Snježana Cerjan te u Petrijancu Mario Kiđemet, dok će predsjednik HDZ-a u Sračincu biti Ivica Rojc, u Svetom Đurđu Ivana Bedeković te u Svetom Iliji Marin Bosilj.
Željko Racanović bit će na čelu HDZ-a u općini Trnovec Bartolovečki, Dražen Đurašin u Velikom Bukovcu, Silvija Zagorec u Vidovcu, Mirjana Jambriško u Vinici te Dragutin Mateković u Visokom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba