Zagorci se uspješno predstavili na 25. Državnim sportskim igrama Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH u Crikvenici

Najuspješnija zagorska ekipa, u sastavu Veljko Horvat, Mladen Jutriša i Boris Galoić, osvojila je treće mjesto u streljaštvu

Objavljeno: 18.10.2021. JJ

U Crikvenici su proteklog petka i subote održane 25. Državne sportske igre Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske “Crikvenica 2020. – 2021.”, na kojima se okupilo oko 500 hrvatskih branitelja iz dvadeset podružnica te iz UDVDR-a Grada Zagreba. Domaćin natjecanja bila je podružnica UDVDR-a Primorsko – goranske županije.
Na ovom jubilarnom 25. natjecanju mogli su nastupiti samo članovi koji imaju važeće COVID potvrde, a natjecanje je bilo reducirano na svega pet disciplina. Prošle godine, zbog epidemije bolesti COVID-19, manifestacija nije bila održana.
Svečanost otvorenja sportskih igara bila je na Trgu Stjepana Radića, na rivi u Crikvenici, a nazočili su joj, među ostalima, predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar Oleg Butković, zatim primorsko – goranski župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i domaćin, predsjednik UDVDR-a RH, umirovljeni general pukovnik Đure Dečak.
U prigodnom govoru predsjednik Milanović je rekao da su se u Crikvenici okupili ljudi koji su 1991. godine išli u nepoznato, u najopasnije, braniti svoju malu, ali jedinu domovinu od neprijatelja koji je bio puno jači.

– U obrani je na početku sudjelovalo malo dobrih i malo pravih ljudi, bilo ih je samo nekoliko tisuća, od nas više milijuna – istaknuo je Milanović, uputivši zahvalu hrvatskim braniteljima za ostvarenu slobodu.
Predsjednik je i službeno otvorio 25. sportsko natjecanje UDVDR-a RH.
Ekipe su se natjecale u boćanju, šahu, stolnom tenisu, streljaštvu i kuglanju. Za sve natjecatelje bio je osiguran smještaj i hrana te prigodne majice s logom sportskih igara i kape.
Na završnoj svečanosti najuspješnijim natjecateljima uručeni su pehari i medalje. Najuspješnija natjecateljska ekipa UDVDR-a KZŽ bila je ekipa u streljaštvu, u sastavu Veljko Horvat, Mladen Jutriša i Boris Galoić, koja je ekipno osvojila treće mjesto.

Potporu odlasku na natjecanje hrvatskih branitelja u Crikvenicu dali su Grad Zabok i Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba