"KESTENIJADA" U JESENJU PRIVUKLA VELIK BROJ POSJETITELJA: Uz vruće kestene, atmosferu je grijalo dobro vino i živa glazba, a manifestacija je imala i humanitarnu notu

NAČELNIK CVRTILA: U organizaciju su se uključile gotovo sve jesejanske udruge. To je dokaz zajedništva u našoj općini!

Objavljeno: 18.10.2021. zagorjeinternational

U nedjelju je u Gornjem Jesenju već tradicionalno održana Kestenijada, na kojoj su članovi udruga s područja općine ovu jesensku deliciju pripremali na mnoštvo različitih načina.
Uz njih, važnu su ulogu imali i jesenjanski vinogradari, koji su sve okupljene častili vinom i moštom, a bila je tu i ‘glazbena podloga’.
Idejni začetnik i nositelj ove manifestacije je Športsko kuburaško društvo “Kubure Jesenja”, a njihov predsjednik Josip Kranjčec bio je vrlo zadovoljan velikim odazivom.

– O ovakvoj manifestaciji počeli smo razmišljati prije nekoliko godina, pošto je Jesenje bogato kestenima. Smatrali smo da bi bilo dobro da to na neki način uveličamo i privučemo ljude da još bolje upoznaju Jesenje i lijepo se podruže uz jesenske delicije, a to je ujedno i promocija naše općine – rekao je Kranjčec i dodao kako su mještani jedva dočekali kestenijadu, koja je prošle godine bila otkazana zbog pandemije.

Josip Kranjčec i Dario Cvrtila

Zadovoljstvo što je manifestacija ovoga puta održana, na radost mještana, ali i gostiju, nije krio ni općinski načelnik Dario Cvrtila.

– Drago nam je da smo i ove godine uspjeli organizirati ovu manifestaciju, zajedničkim naporima i entuzijazmom naših udruga i Općine Jesenje. Zadovoljstvo mi je istaknuti da su se u organizaciju uključile gotovo sve udruge koje djeluju na području općine. To je dokaz zajedništva u općini i pokazuje kako takva pozitivna priča može okupiti lijepi broj organizatora i sudionika – kazao je načelnik, dodavši da je svoj doprinos kestenijadi dalo 15-ak udruga.

Tu su nam već tradicionalno i vinogradari, privatni šumoposjednici, Udruga umirovljenika, AKUD – Žensko kazalište Gornje Jesenje, naši lovci i brojni drugi koji su se zajedno potrudili da nam ova prekrasna jesenska nedjelja ostane u nezaboravnom sjećanju – dodao je Cvrtila.
Kestenijada u Jesenju je, kao i prijašnje godine, bila humanitarnog karaktera, a ovog su se puta članovi udruga dogovorili da će prikupljena sredstva utrošiti na kupnju zajedničke opreme koju će udruge koristiti za svoj rad i organizaciju manifestacija u općini Jesenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba