Zoran Gregurović novi je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ:

“Prvi koraci u narednom razdoblju bit će konsolidacija stranke”

Objavljeno: 17.10.2021. zagorjeinternational

Na redovitim unutarstranačkim izborima, po načelu jedan član – jedan glas, više od 200 tisuća članova Hrvatske demokratske zajednice u nedjelju je biralo predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija stranke.

Na 567 biračkih mjesta, članovi stranke  mogli su birati između ukupno 658 kandidata, a u Krapinsko-zagorskoj županiji HDZ je imao ukupno 36 kandidata za predsjednike županijske te gradskih i općinskih organizacija stranke.

Županijsku organizaciju HDZ-a Krapinsko-zagorske županije u narednom će mandatu voditi Zoran Gregurović, a potpredsjednici će biti Ratko Habus, Ljubica Jembrih, Ernest Svažić i Petar Vrančić.

Korektna utakmica

Gregurović je zahvalio svim članovima HDZ-a koji su izašli na unutarstranačke izbore.

– Zahvaljujem i svima onima koji su dali glas i povjerenje meni da u narednom razdoblju vodim našu Županijsku organizaciju, a mojem protukandidatu Zdravku Tušeku hvala na korektnoj utakmici jer smo sve odradili normalno, bez zabavljanja javnosti i bez niskih udaraca. Ova je kampanja uistinu protekla onako kako i priliči jednoj stranačkoj obitelji – rekao je Gregurović dodavši da stranka trenutno ima određenih problema.

– Mi smo u našoj županiji u opoziciji i naši će prvi koraci u narednom razdoblju biti da konsolidiramo stranku, gradske i općinske organizacije od kojih mnoge imaju loše rezultate. To je jedini isparavan put ka cilju ostvarivanja dobrih rezultata na budućim izborima koji su pred nama – zaključio je predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika i novoizabrani potpredsjednik organizacije Svažić čestitao je novom predsjedniku te naglasio kako je zadovoljan što je u proteklom razdoblju stranka osvježena novim licima od kojih će neka preuzeti čelne funkcije u svojim općinskim i gradskim organizacijama.

Pet žena

 – Osim toga raduje nas da nakon ovog izbornog ciklusa imamo jednu organizaciju više, a riječ je općinskoj organizaciji u Zagorskim Selima. Također, me veseli da će četiri općinske organizacije te jednu gradsku voditi žene – zaključio je Svažić.

Kad je riječ o gradskim organizacijama HDZ-a, dužnost predsjednika obnašat će Ivica Hršak u Krapini, Ivica Kopinić u Donjoj Stubici, Igor Jambrešić u Klanjcu i Stanko Čičko u Oroslavju te Goran Vukmanić u Pregradi, Alen Gerek u Zaboku i Darinka Sviben u Zlataru.

 Predsjednica Općinske organizacije HDZ-a u Bedekovčini bit će Barbara Sente, u Budinščini Radovan Hercigonja, u Desiniću Dražen Šurbek, u Đurmancu Damir Belošević, a u Gornjoj Stubici Petar Ptić.

Na čelu općinske organizacije HDZ-a u Humu na Sutli u narednom će razdoblju biti Mario Antonić, a predsjednici općinskih organizacija bit će i Anđelko Draganić u Jesenju, Mirko Krznar u Konjščini,Antun Hreljau Kraljevcu na Sutli, Krunoslav Jagarić u Krapinskim Toplicama te Božidar Šenkiš u Kumrovcu.

 Ljubica Jembrih predsjednica je Općinske organizacije HDZ-a u Loboru, a dužnost predsjednika obnašat će i i Igor Pelko u Maču, Josip Milički u Mariji Bistrici, Zlatko Bartolić u Mihovljanu, Boris Tušek u Novom Golubovcu i Stjepan Krklec u Petrovskom, Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a u Radoboju je Matija Oraić, a u Stubičkim Toplicama Tomislav Mlinarić.

 Na čelu stranke u općini Sveti Križ Začretje u narednom mandatu bit će Ivica Mlinarić, u Tuhlju Martin Turčin, u Velikom Trgovišću Lidija Pulek, a u općini Zagorska Sela Filip Horvat, dok je predsjednica Općinske organizacije HDZ-a u Zlatar Bistrici Nataša Krajačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter