U ponedjeljak u Zaboku počinje kulturna manifestacija "Dani Ksavera Šandora Gjalskog"

Predstavljanje knjiga, koncerti i predstave – donosimo pregled ovogodišnjeg bogatog programa

Objavljeno: 17.10.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak će se izložbom slika Biserke Baretić u Gradskoj galeriji u Zaboku, otvoriti kulturna manifestacija “Dani Ksavera Šandora Gjalskog”.

Prije izložbe, u zabočkoj Gimnaziji i Srednjoj školi Zabok provodit će se program Projekta Gjalski, “Prošlost u sadašnjosti“, a nakon samog otvorenja, također u Gradskoj galeriji, održat će se i predstavljanje knjige “Glagoljski misterij“ Sanje Ždralović.

U utorak će se s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici održati radionica umjetničke grafike i radionica kreativnog pisanja, a uz izložbu radova pristiglih na foto natječaj, dodijelit će se i nagrade. Nakon toga u 19 sati slijedi promocija časopisa “Republika“, a program će voditi Julijana Matanović.

U srijedu će se u Gradskoj galeriji, s početkom u 15 sati, proglasiti dobitnik Male nagrade Gjalski, a u 16.30 će biti predstavljanje knjige Elizabete Končić Trlek, “Pošta za Li“. Sam kraj večeri rezerviran je za književnu tribinu “U godini čitanja nova čitanja Gjalskog“ u 19 sati.

Program u četvrtak započinje u 17 sati, proglašenjem pobjednika i dodjelom Nagrade Gjalski učenicima srednjih škola u Gradskoj galeriji, a nastavlja se kazališnom predstavom “Fešta“ Teatra “Exit“ u Multimedijalnom centru u 19.30 sati.

Petak je rezerviran za promociju “PoZiCe“, knjige literarnih i likovnih radova učenika iz Poreča, Zaboka i Crikvenice, koja će se predstaviti u Gradskoj galeriji u 17 sati, dok će se u 20 sati u istom prostoru održati koncert Trija Eusebius. U 19 sati će se u Zelenoj dvorani održati književna večer uz gosta Zlatka Antu Stolicu.  

Posljednji dan manifestacije, subota, rezervirana je za veliku završnicu – dodjelu glavne Književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski, koja će se, uz prigodnu popratnu svečanost, održati u Dvorcu Gjalski s početkom u 18 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba