JEDINSTVENA PRILIKA: Ne propustite najveće karijerno događanje za studente u RH

FOI-jev jubilarni 10. Tjedan karijera studentima donosi preko 120 prilika za umrežavanje s poslodavcima

Objavljeno: 17.10.2021. AB

Najveće karijerno događanje za studente u Hrvatskoj – 10. Tjedan karijera će se, u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike održavati na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, od ponedjeljka do petka.

Prvi karijerni koraci

Suočeni s glavnim pitanjima – kako povezati studente i poslodavce te kako studentima prenijeti konkretna znanja i pripremiti ih za nove izazove koji im slijede – u samim počecima na FOI-ju je organiziran Dan karijera, koji se, tijekom vremena, razvio u višednevni događaj koji pokriva tehnološke i poslovne teme, na FOI dovodi poznata imena alumnija i poslodavaca, a studentima omogućuje jedinstvenu priliku za prve karijerne korake.

FOI već godinama razvija jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos Fakulteta i poslodavaca. Ovogodišnji Tjedan karijera na FOI-ju ugošćuje gotovo 60 poslodavaca i studentima nudi preko 120 različitih aktivnosti. Kroz pet dana poslodavci će se predstaviti kroz četiri panel diskusije na stručne teme, 27 radionica, neformalno umrežavanje s 56 poslodavca u razgovorima jedan na jedan, tri predavanja međunarodnih stručnjaka, četiri online pitcha, 16 predstavljanja tehnologija i projekata poslodavaca te jedan tech show.

Prateći tehnološke trendove, FOI je ovogodišnje otvorenje Tjedna karijera odlučio posvetiti nikad aktualnijoj temi umjetne inteligencije. U ponedjeljak, 18. listopada, s početkom u 10 sati, uvodno predavanje na temu “People&Robots: what’s next?” održat će uspješni FOI alumni Matija Kopić, suosnivač i direktor hrvatskog proizvođača autonomnih logističkih robota Gideon Brothers. Nedavno je tvrtka Gideon Brothers zaključila dokapitalizaciju serije A, vrijednu 31 milijun dolara, odnosno 25,4 milijuna eura, a sredstva su ciljano primijenjena za ubrzani razvoj, istraživanje i komercijalizaciju autonomnih mobilnih robota, kao i internacionalizaciju poslovanja.

Nakon uvodnog predavanja, s početkom u 10.30 sati započet će panel diskusija „[email protected]“ pod moderiranjem Jana Štedula (Mindsmiths), a na kojoj će, uz Matiju Kopića, sudjelovati i Dražen Orešćanin (Poslovna inteligencija), Hajdi Ćenan (airt; CroAI), Marko Velić (Photomat) i Tajana Šokec Šelimber (KAIZEN IT). Svim zainteresiranima bit će omogućeno praćenje uvodnog predavanja i panel rasprave putem prijenosa uživo.

Istoga dana, od 12 do 15 sati, u dvorištu Fakulteta, zainteresirani će moći pogledati zabavnu stranu tehnologije poput 3D printera, dronova, igrica i optičkih naočala na FOI-jevom Tech showu!

Jedinstvena prilika

Tjedan karijera omogućuje studentima svih godina i smjerova FOI-ja da iskoriste jedinstvenu priliku i povežu se s budućim poslodavcima već tijekom fakultetskih dana. Studenti ga prepoznaju kao idealno mjesto za dogovor oko obavljanja stručne prakse ili koriste za pronalazak studentskog zaposlenja, a poslodavci prepoznaju i potvrđuju njegovu vrijednost kontinuiranim dolascima. Kroz pet dana studenti na raspolaganju imaju jedinstvenu priliku za usvajanje znanja iz prakse, pripremu za ulazak u poslovni svijet i jačanje vlastitih kompetencija kojima postaju konkurentniji i atraktivniji na tržištu rada.

Više informacija o programu i aktivnostima Tjedna karijera dostupno je OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba