Općina Krapinske Toplice raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Dodjeljuje se deset studentskih i šest učeničkih stipendija, a uvedena je i posebna kategorija za nadarene učenike i sportaše

Objavljeno: 17.10.2021. zagorjeinternational

Općina Krapinske Toplice raspisala je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za ovu školsku / akademsku godinu.
Svi redoviti učenici srednjih škola s područja općine čiji roditelji odnosno skrbnici imaju prebivalište na području općine, imaju pravo prijave ako nisu korisnici stipendije po drugoj osnovi te im je ostvarena srednja ocjena za završeni osmi razred osnovne škole najmanje 4,0, odnosno, za posljednji završeni razred srednje škole 3,0, dok svi redoviti studenti mogu ostvariti ovo pravo ukoliko nisu korisnici stipendije po drugoj osnovi i ako im je ostvarena srednja ocjena za završenu godinu studija najmanje 3,0, odnosno, ako su studenti prve godine, po prvi puta na prvoj godini studija, da im je ostvarena srednja ocjena završnog razreda srednje škole najmanje 4,0. Dodjeljuje se deset studentskih stipendija u mjesečnom iznosu od 600 kuna i šest učeničkih stipendija u mjesečnom iznosu od 300 kuna.
Dodjeljuju se i stipendije za učenike i studente koji su izuzetno nadareni za pojedino područje znanosti ili umjetnosti (glazba, slikarstvo, kiparstvo, medicinske, tehničke i druge znanosti) te učenicima i studentima koji su kategorizirani sportaši s područja općine čiji roditelji odnosno skrbnici imaju prebivalište na području Krapinskih Toplica. Učenici ne smiju biti korisnici stipendije po drugoj osnovi, moraju biti redoviti učenici srednje škole, a prosjek ocjena svake završene godine školovanja u srednjoj ili osnovnoj školi, od petog do osmog razreda, mora im biti najmanje 4,5. Studenti moraju biti redovni, s prosjekom ocjena svih završenih godina studija najmanje 4,0, odnosno u srednjoj školi 4,5. Dodjeljuje se jedna studentska stipendija za nadarene u mjesečnom iznosu od 700 kuna te dvije učeničke stipendije za nadarene u mjesečnom iznosu od 400 kuna.
Prijave se mogu dostaviti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Krapinske Toplice, na adresu Antuna Mihanovića 3, Krapinske Toplice, osobnom dostavom ili preporučeno poštom, do petka, 29. listopada, do 14 sati.
Sve informacije vezane uz natječaj nalaze se na internetskoj stranici Općine. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba