Održana 32. FOI-eva međunarodna konferencija CECIIS 2021

U tri trajanja prezentirana 43 recenzirana znanstvena rada 111 autora iz 15 država

Objavljeno: 16.10.2021. zagorjeinternational

U organizaciji Fakulteta organizacije i informatike (FOI) i Europske mreže EDEN od srijede, 13. listopada do petka 15. listopada, održana je 32. međunarodna konferencija “Central European Conference on Information and Intelligent Systems“ – CECIIS 2021, koja je bila posvećena temi umreženog društva – Networked Society. Ovogodišnje izdanje konferencije održano je u virtualnom izdanju.

Na početku konferencije, u srijedu, sudionicima se obratio predsjednik Programskog odbora Neven Vrček, dekanica FOI-a Nina Begičević Ređep te u ime pokrovitelja i sponzora ovogodišnje konferencije varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Nakon otvorenja, profesor Henry Muccini sa Sveučilišta u L’Aquili (Italija) održao je predavanje na temu “Architecting Sustainable Software through Machine Learning: an experience report“, a profesorica Dunja Mladenić s Jožef Stefan Instituta (Slovenija) na temu “Artificial Intelligence in/for the Society“.

U tri dana trajanja konferencije prezentirana su 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora, izložena kroz devet znanstvenih sekcija, a koji će biti objavljeni u Zborniku radova CECIIS 2021 konferencije. Znanstvenici čiji radovi su predstavljeni na konferenciji dolaze iz čak 15 zemalja što potvrđuje međunarodni značaj FOI-eve konferencije.

150 sudionika

Program konferencije je obuhvatio i dva akademska panela, na kojima je aktivno sudjelovalo više od 150 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Prvu panel raspravu na temu “Accelerating smart industry and digital transformation“ moderirao je prvog dana konferencije, u srijedu Neven Vrček. Panelisti Rastislav Igliar (Slovačka), Dimitris Karagiannis (Austrija), Slavko Vidović (Hrvatska) i  Henry Muccini (Italija) te moderator Neven Vrček razgovarali su o tome što država i društvo mogu učiniti kako bi unaprijedili razvoj pametne industrije, odnosno kakvo je međudjelovanje glavnih dionika – poslovnih subjekata, znanstvene zajednice i regulatora potrebno za razvoj pametne industrije i doprinos općem razvoju suvremenih poduzeća.

Drugog dana konferencije, sudionici druge akademske panel rasprave “Emerging research areas: the vision of journal editor” imali su prilike čuti o vizijama novih tema istraživanja obrazovne tehnologije od četiri glavna urednika iz različitih časopisa. Panel raspravu moderirao je Igor Balaban, a sudionici panela bili su i  Wim Van Petegem (Belgija), Josep M. Duart (Španjolska), Denise Whitelock (UK) i Alen Lovrenčić (Hrvatska).

Među paralelnim događajima, tijekom konferencije predstavljeni su i studentski radovi u sklopu Studentske sekcije koja je okupila 20-ak mladih istraživača iz Europe i SAD-a, a studentima omogućila razmjenu iskustva u internacionalnom okruženju. Voditeljice sekcije su Violeta Vidaček Hainš i Victoria Appatova uz veliku podršku  Enrique Mu i Kamal Gella iz SAD-a te Jozef Bushati,  Sidita Duli i Virtit Lesha iz Albanije.

Ovogodišnji sponzori

Ovogodišnji CECIIS sponzorirale su tvrtke Infodom (zlatni sponzor), Oracle i DignetSoftware (srebrni sponzori) koje su se prezentirale u okviru sponzorske sekcije. Konferenciju su podržali i Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Uoči zatvaranja konferencije proglašen je najbolji znanstveni rad autora Luis de-Marcosa, Carlos Cillerueloa, Javier Junquera-Sáncheza naziva Mobile Continuous Authentication in eHealth: A case study for the ProTego project,  prezentiranog u sklopu sekcije ‘Trends in Software Engineering“.

Najavljeno je iduće izdanje konferencije – CECIIS 2022, koje će se održavati od 21. do 23. rujna 2022. godine s temom ‘Smart Industry in post Covid-19 society ‘.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter