PROJEKT "AKTIVNI I NAKON 65-e!" IDE DALJE: Radobojski umirovljenici uživaju u raznim sadržajima i aktivnostima, a posebno ih je razveselio izlet u Koprivničko - križevačku županiju

Posjetili utvrdu Stari grad u Đurđevcu, a u “Hrvatskoj Sahari” se fotografirali – s devama

Objavljeno: 16.10.2021. zagorjeinternational

Umirovljeni mještani općine Radoboj aktivno provode svoje slobodno vrijeme, sudjelujući u čitavom nizu zanimljivih i interaktivnih radionica te ostalih aktivnosti koje se organiziraju u svrhu njihove zabave i rekreacije. Navedene aktivnosti uključuju organizaciju kreativnih, kulinarskih, informatičkih, keramičkih te sportsko – rekreativnih radionica, a organiziraju se i edukativna predavanja koja zajedno s radionicama predstavljaju društveno – edukativnu cjelinu, gdje su s jedne strane radionice prilagođene interesima i potrebama pojedine osobe, a s druge strane omogućena je edukacija kroz interakciju s brojnim stručnjacima o važnim socijalnim i zdravstvenim temama.
Navedene aktivnosti čine temeljni koncept na kojem se i temelji provedba socijalno osviještenog projekta Općine Radoboj “Aktivni i nakon 65-e!”, kojim se nastoji potaknuti starije osobe na druženje i interakciju s njihovom vršnjacima kroz poveznicu zajedničkih interesa te se nastoji upotpuniti njihovo slobodno vrijeme.
Polaznici radionica također na raspolaganju imaju i besplatne usluge frizera i fizioterapeuta, kao i mogućnost odlaska na kupanje u Vodeni park Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama, na koje se odlazi dva puta mjesečno, organizacijom zajedničkog prijevoza.

EKSKURZIJA U KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKU ŽUPANIJU
Kao dodatna aktivnost za radobojske umirovljenike, u četvrtak, 7. listopada, organizirana je besplatna ekskurzija u Koprivničko – križevačku županiju. Program ekskurzije uključivao je posjet Gradskom društvu Crvenog križa u Križevcima, razgled utvrde Stari grad u Đurđevcu te posjet zoološkom vrtu “Hrvatska Sahara”, gdje su polaznici mogli uživo vidjeti i fotografirati se s glavnom atrakcijom vrta – devama.
Svi zainteresirani mještani općine Radoboj sa 65 i više godina slobodno se mogu uključiti u projekt, educirati se te provoditi slobodno vrijeme u atmosferi veselja, smijeha i zabave. Sve aktivnosti su besplatne, a uspomene koje se ostvaruju druženjem na radionicama, neprocjenjive su, poručuju voditelji projekta.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Općine Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba