Komunalac Konjščina preuzeo više od 1,4 milijuna kuna vrijedno novo vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

“MI FURT RECIKLIRAME, A VI?” – Novo vozilo sufinancirano je EU sredstvima, a opremila ga je zagorska tvrtka

Objavljeno: 14.10.2021. zagorjeinternational

Komunalac Konjščina je u srijedu službeno preuzeo novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, kojeg je opremila zagorska tvrtka Hidraulika Kurelja.
Vozilo u vrijednosti 1.433.750 kuna sufinancirano je kroz projekt “Mi furt reciklirame, a vi?”
Europska unija je sufinancirala nabavu u 80-postotnom iznosu iz Kohezijskog fonda, a pripremi i provedbi projekta pomogao je i Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije.

– Kroz nabavu komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada, započinje novi investicijski ciklus kojemu je dugoročni cilj povećati stopu odvajanja otpada u osam jedinica lokalne samouprave koje koriste usluge Komunalca Konjščina za odvojeno prikupljanje otpada. To su Konjščina, Budinščina, Hrašćina, Zlatar Bistrica, Mače, Lobor, Novi Golubovec i Zlatar – rekli su iz Općine Konjščina, dodavši da Komunalac Konjščina svojim djelokrugom pokriva 6660 domaćinstava te 453 gospodarska subjekta.

– Većina područja navedenih jedinica lokalne samouprave konfigurirano je kao brdsko – planinsko područje, čime se povećavaju troškovi redovnih i izvanrednih servisa vozila, a ujedno im se smanjuje i vijek trajanja zbog lokacijski udaljenih korisnika. Navedeno područje djelovanja pokriva otprilike trećinu površine Krapinsko – zagorske županije, no pošto je za, razliku od gradova, ovaj dio županije rijetko naseljen, kamioni prolaze veliko područje kako bi obuhvatili sve korisnike. Vrlo je bitan daljnji razvoj komunalnih usluga koji prate zelene smjernice, posebice kad je u provedbu projekta uključena i domaća proizvodnju, kako je ovdje bio slučaj kroz opremanje kamiona od strane Hidraulike Kurelje – pojašnjava načelnica Konjščine Anita Krok. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba