Ovog petka zanimljivo predavanje u mačanskom Domu kulture

Doznajte sve o istraživanjima Sutinščice, najveće špilje Hrvatskog zagorja

Objavljeno: 14.10.2021. zagorjeinternational

Vinka Dubovečak iz Speleološke udruge “Kraševski zviri“ Ivanec ovog petka s početkom u 18 sati u Domu kulture u Maču, održat će predavanje pod nazivom “Istraživanje špilje Sutinščice u općini Mače – najveće špilje Hrvatskog zagorja”.

Podsjetimo, početkom ove godine zagorski je kraj dobio još jednu atrakciju kojom će se moći dičiti. Naime, u mačanskom naselju Mali Komor nalazi se dosad neistražena prirodna ljepota, špilja Sutinščica, koja se smatra trenutno najduljim speleološkim objektom u Hrvatskom zagorju. Zbroj svih podzemnih kanala u špilji trenutačno iznosi 236 metara te ima potencijala za daljnje napredovanje.

– Upravo je 2021. godina, Međunarodna godina speleoloških objekata i krša, čiji je cilj osvijestiti javnost o geo i bioraznolikosti krškog podzemlja. Saznajte zašto je to prirodni resurs od neprocjenjivog značaja, kako ga zaštititi te upoznajte živi svijet podzemlja. Predavanje će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – poručili su iz Općine Mače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba