Listopad 2021. u znaku desete godišnjice digitalne agencije Kontra

FOKUS NA RASTU I REZULTATIMA: Od dva prijatelja koji su se upoznali na Twitteru, do uspješne agencije sa 16 zaposlenih i svjetskim referencama

Objavljeno: 13.10.2021. alenbrodar

Ako radite u svijetu digitala ili ste donekle upoznati s hrvatskim agencijama, vjerojatno ste čuli za Kontru – Full-service digitalnu agenciju koja ovaj mjesec slavi svoj 10. rođendan. Priča počinje s dva prijatelja iz Splita koji su, upoznavši se na Twitteru, odlučili zajedno pokrenuti vlastitu agenciju.

U tom su trenutku, Ilija Brajković i Petar Bogdan imali svaki po dva klijenta pa su odlučili udružiti snage. Krenuli su kao mala social media agencija, a danas nude cijeli spektar različitih marketinških usluga, s fokusom na digitalni marketing te web dizajn i development. Na samom početku, njihovo poslovanje odvijalo se kroz dvije firme – Akciju, agenciju za društvene mreže te FenixApps, startup koji je razvijao Facebook aplikacije i igrice. Nakon što je Facebook odlučio ugasiti tu vrstu aplikacija, Brajković i Bogdan shvatili su da moraju promijeniti svoj pristup, angažirati stručnjake iz različitih područja i proširiti spektar usluga koje njihova agencija nudi. 

Petar Bogdan

Shvatili smo da agencija može rasti samo uz zaposlenike koji donose vrijednost našem poslovanju. Zato smo posvećeni angažiranju stručnjaka koji će pomoći pri razvoju naših usluga i zadovoljstvu naših klijenata – rekao je Petar Bogdan, partner u agenciji Kontra.

U 10 godina dugom periodu je, naravno, bilo i uspona i padova. No po svemu sudeći, takvi momenti bili su prilika za rast, učenje i razvoj, a njih se u Kontri, kako doznajemo, uvijek objeručke prihvaćalo. Nakon par  godina poslovanja, Akcija je preselila u Zagreb i ubrzo postala Kontra, a promjenom imena promijenio se i cijeli pogled na biznis i razvoj.

Posvetili su se učenju, edukaciji i rastu te su zauzeli stav koji zagovara “first-class experience” ili u slobodnom prijevodu “prvoklasnog iskustva”. Tu su filozofiju, koja predstavlja poseban odnos prema klijentima, projektima i poslovanju počeli primjenjivati u Kontri te je to učinilo veliku razliku u njihovom pristupu u prodaji, marketingu, ali i internim procesima.

Ilija Brajković

U ovih 10 godina puno toga smo naučili, ali trudimo se učiti i dalje. Neke stvari smo sigurno mogli odraditi bolje, ali nismo dopustili da nas to omete, zato smo još tu. Fokus nam je na rastu i rezultatima, a za sada smo na jako dobrom putu – izjavio je Ilija Brajković, CEO u agenciji Kontra.

Danas Kontra broji 16 zaposlenika, a planiraju rasti i dalje, što pokazuje i činjenica da su se nedavno preselili u novi, veći ured. O njihovom rastu govori i podatak da se mogu pohvaliti s referencama kao što su Kärcher, Xiaomi, Jameson, Goodyear i mnogi drugi.

A što slijedi idućih 10 godina? Kontra priprema daljnji razvoj specijaliziranih odijela koji će ponuditi još višu razinu kvalitete usluga svim pomno biranim klijentima i partnerima s kojima Kontra surađuje. Dok čekate novosti iz Zaharove 9, sve zanimljivosti o Kontri možete pronaći na njihovim društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, LinkedInu ili na njihovoj web stranici.

Najnovije po kategorijama

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

HOĆE LI SJEVER HRVATSKE DOBITI PRVI PARK PRIRODE? U Varaždinu održan stručni skup na temu “Ivanščica, Strahinjčica, Maceljska gora i Ravna gora – park prirode RH"

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 26.10.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter