U Novom Marofu obilježen Dječji tjedan

“Djecu pratimo kroz cijeli život i nastojimo im osigurati što kvalitetnije uvjete, kako bi jednog dana ostali u našem gradu”

Objavljeno: 13.10.2021. zagorjeinternational

Pod sloganom “Ljubav djeci prije svega”, u Novom Marofu je obilježen ovogodišnji Dječji tjedan, a već pet godina unazad organizira ga novomarofsko Pučko otvoreno učilište.
S obzirom na to da je 2021. godina proglašena Godinom čitanja, glavni dio aktivnosti bio je čitalački orijentiran, kako bi se naglasila važnost čitanja od najranije dobi.  

‘Godina čitanja’

Dječji tjedan je započeo dječjom likovnom kolonijom pod nazivom “Oboji svijet Rabuzinovim bojama”, na kojoj su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića “Bambi”, Novi Marof i “Sretna djeca”. Pridružili su im se i učenici iz Osnovne škole Novi Marof s učiteljicama Ljubicom Bešenić i Marinom Harmicar.


Kako je pojasnila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ivana Kušek Perši, likovna je radionica spojena s obilježavanjem 100. godišnjice rođenja Ivana Rabuzina.


– Izuzetno nam je drago što su se na ovogodišnji Dječji tjedan odazvali naši brojni najmlađi sugrađani. Raznim aktivnostima, zanimacijama i zabavom uljepšali smo im ovaj tjedan, posvećen upravo njima i njihovoj aktivnoj participaciji u lokalnoj zajednici – poručila je Kušek Perši.  


Utorak, srijeda i petak bili su posvećeni važnosti čitanja kod najmlađih, pa je pod vodstvom Petre Purgar Turkalj u utorak održano predavanje pod nazivom “Važnost čitanja od najranije dobi”, dok su u srijedu i petak održane radionice za bebe i predškolce “Priče za laku noć i kako odabrati slikovnice”.


U četvrtak je održana panel rasprava o medicinski potpomognutoj oplodnji, na kojoj su, uz sudionike, nazočile i liječnica ginekologinja te žene koje su uspješno prošle medicinski potpomognutu oplodnju.

‘Tata Slikovnica’

Obilježavanje Dječjeg tjedna u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” završilo je u subotu kazališnom predstavom “Tata Slikovnica”, na kojoj su se skupili brojni mališani.


Obilježavanje Dječjeg tjedna važno je za djecu i mlade, naglasio je gradonačelnik Siniša Jenkač.


– Grad Novi Marof kroz cijelu godinu ulaže u djecu i mlade i potiče njihove aktivnosti, prava, potrebe i stvaralaštvo. Djecu pratimo kroz cijeli njihov život, od vrtićke dobi, preko osnovnih i srednjih škola pa sve do fakulteta i nastojimo im osigurati što kvalitetnije uvjete, kako bi bezbrižno odrastali te jednog dana ostali u našem gradu. Slogan “Ljubav djeci prije svega” kod nas vrijedi cijele godine – poručio je gradonačelnik Jenkač. (ZI)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba