Glavna rasprava bila je vezana uz postizanje ciljeva Pariškog sporazuma

Natalija Martinčević predstavljala Hrvatsku na svjetskoj konferenciji o klimatskim promjenama, održanoj u Rimu

Objavljeno: 12.10.2021. zagorjeinternational

Natalija Martinčević, saborska zastupnica Narodne stranke – Reformisti, sudjelovala je na “Pre-COP26“ konferenciji u Rimu, na kojoj je glavna rasprava bila vezana uz postizanje ciljeva Pariškog sporazuma. Cilj konferencije je promicanje provedbe sporazuma koji je ujedno i najveći svjetski pravno obvezujući međunarodni ugovor o klimatskim promjenama. IPU stalno podržava angažman parlamenata u provedbi Pariških sporazuma, a na ovakvim godišnjim sastancima se raspravlja o postavljanju konkretnih planova u njihovoj provedbi.

Konferencija je bila na najvećoj svjetskoj parlamentarnoj razini, a prisustvovali su, među ostalima, predsjednik Republike Italije Sergio Mattarella, predsjednik Zastupničkog doma talijanskog parlamenta Roberto Fico, predsjednica talijanskog Senata Maria Elisabetta Casellati te parlamentarni zastupnici iz cijele Europe i svijeta, između ostalih, i Nancy Pelosi, predsjednica Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

Sudionike konferencije na audijenciji je primio i papa Franjo, istaknuvši kako je upravo potpisao zajednički apel s raznim vjerskim vođama i znanstvenicima te da je taj dokument rezultat višemjesečnog intenzivnog dijaloga, a apel se temelji na “svijesti o dosad neviđenim izazovima koji nam prijete i životu u našem lijepom zajedničkom domu i nužnosti još dublje solidarnosti zbog globalne pandemije i rastuće zabrinutosti u tom pogledu.“

Natalija Martinčević predstavljala je hrvatsku delegaciju. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba