JEDINI ZAGORSKI PREDSTAVNIK: Oroslavski tenisač Tomislav Wilco Račić zauzeo 24. mjesto na Državnom prvenstvu za igrače i igračice do 10 godina

“Igrao je odlično protiv visoko rangiranih igrača iz cijele Hrvatske – ovo je odličan prvi korak u budućnost“

Objavljeno: 12.10.2021. zagorjeinternational

Teniski klub Kvarner Rijeka proteklog je vikenda bio domaćin Državnog prvenstva za igrače i igračice do 10 godina – HEP Hrvatski Masters. Na prvenstvu je nastupio i talentirani Tomislav Wilco Račić iz Andraševca, kojemu je to bio prvi nastup na državnom prvenstvu. Natjecala su se 32 najbolje rangirana hrvatska igrača, od ukupno njih 244 koji su u Hrvatskoj rangirani ove sezone, a Račić je zauzeo 24. mjesto. Mladi tenisač trenira s Branimirom Krmpotićem, koji je uspješno trenirao Lanu Pries, Nikolu Žeželja, Doroteju Hanžek i Matiju Sokolića.

– Ovo je bilo Tomislavovo prvo iskustvo na državnom prvenstvu. Protiv visoko rangiranih igrača iz cijele Hrvatske, uključujući prvorangiranog igrača iz Zagreba, igrao je odlično. Tri od njegovih pet mečeva završila su u tie-breaku. Ovo je odličan prvi korak u budućnost – rekao je Krmpotić, glavni trener teniskog kluba BK Hornets.

Dodajmo još kako je Račić bio jedini predstavnik Krapinsko – zagorske županije na ovogodišnjem Državnom prvenstvu. Trostruki je županijski prvak u tenisu do 11 i devet godina, a prošlog je vikenda postao doprvak uzrasta do 14 godina. Inače je učenik Osnovne škole Oroslavje te, uz vrhunske rezultate koje postiže u tenisu, igra i nogomet za Limače NK Oroslavje. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba