Tijekom vikenda policija na zagorskim prometnicama obavila očevid kod osam prometnih nesreća i utvrdila 39 prekršaja

VIKEND REKORDERI: U Zaboku 48-godišnjak zaustavljen s 2,08 promila, 28-godišnjak kroz Dubrovčan jurio 109 km/h

Objavljeno: 11.10.2021. AB

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske tijekom vikenda obavili su očevide kod osam prometnih nesreća, od kojih je sedam bilo s materijalnom štetom, a u jednoj je lakše ozlijeđena jedna osoba. Dogodila se u Sopotu, zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika. Od nesreća s materijalnom štetom, dogodile su se u Konjščini, uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Martinšćini zbog nepropisnog mimoilaženja, u Polju Krapinskom i Gornjoj Pačetini zbog neprilagođene brzine, zatim u Oroslavju zbog nepropisnog uključivanja u promet, u Đurmancu, zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika te u Stubičkim Toplicama, zbog nezaustavljanja vozila pred prijelazom ceste preko željezničke pruge.
Utvrđeno je i ukupno 39 prometnih prekršaja, od kojih sedam prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, po tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 19 ostalih prekršaja u prometu.

Tijekom nadzora prometa, u subotu oko 00.20 sati u Zaboku, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi s 2,08 promila alkohola u organizmu. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja, s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je u subotu oko 17 sati u Dubrovčanu na D 205, a radilo se o brzini od 109 km/h, na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 70 km/h. Vozaču (28) naplaćena je novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba