Učenici prvog i drugog razreda zlatarske OŠ Ante Kovačića, od rujna imaju mogućnost korištenja produženog boravka

REZULTAT DOBRE SURADNJE ŠKOLE, VIJEĆA RODITELJA I GRADA ZLATARA: Aktivnosti koje se provode imaju svoje odgojne, pedagoške i socijalne vrijednosti

Objavljeno: 11.10.2021. zagorjeinternational

Zlatarska Osnovna škola Ante Kovačića, u rujnu je nakon dobivenih suglasnosti osnivača Krapinsko – zagorske županije te Ministarstva znanosti i obrazovanja, započela s provođenjem programa produženog boravka za učenike prvog i drugog razreda.

Ovisno o smjeni, prije ili poslije redovite nastave, učenici su u produženom boravku, u trajanju do najviše punih pet sati, a tu uslugu sufinanciraju Grad Zlatar s 65 posto i roditelji učenika s 35 posto, tako da mjesečni trošak za roditelje koji uključuje udio za plaću učitelja, dodatna dva obroka te didaktički i potrošni materijal, iznosi 500 kuna po djetetu.

Uslugu boravka trenutno koristi 11-ero djece, no kako ističe ravnatelj škole Marijan Posarić, najavljeno je uključivanje još nekoliko njih u drugom polugodištu.

-Produženi boravak jedan je od modela kojim se kvalitetno i sustavno može riješiti problem zaposlenih roditelja i nemogućnosti zbrinjavanja djece mlađe školske dobi prije ili nakon nastave, a aktivnosti koje se provode u njemu imaju svoje odgojne, pedagoške i socijalne vrijednosti. Realizacija produženog boravka, rezultat je dobre suradnje škole, Vijeća roditelja i Grada Zlatara – pojasnio je ravnatelj Posarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba