POPIS STANOVNIŠTVA: Na području Krapinsko – zagorske županije dosad su popisane 100.483 osobe

“Popisivači su na terenu do nedjelje – budite kooperativni i dostupni”

Objavljeno: 11.10.2021. zagorjeinternational

Prema aktualnim informacijama, na području Krapinsko – zagorske županije dosad su popisane 100.483 osobe. Samopopisivanjem (CAWI) je upisano 45.328 osoba, dok su 55.155 osoba popisali popisivači na terenu (CAPI). Broj popisivača koji su aktivni na terenu varira na dnevnoj bazi i kreće se od 150 do 170.  

– Testiranja na COVID-19 obavljaju se prema planu i nitko od popisivača nije pozitivan. Testiranja se obavljaju na 15 lokacija, i to u 11 Domova zdravlja te četiri ispostave Zavoda za hitnu medicinu KZŽ – priopćili su iz Krapinsko – zagorske županije.

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine najopsežnije je i najsloženije statističko istraživanje. Popis 2021. obuhvaća sljedeće tri jedinice: stanovništvo, kućanstva i stanove. Cilj je utvrditi podatke o broju i prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim, ekonomskim i drugim obilježjima, kao i o obilježjima kućanstava i stanova. Rezultati popisa, osim za analizu njime utvrđenog stanja, koriste se i za analizu promjena u odnosu na prethodne popise te za prognoze budućih kretanja odgovarajuće pojave.

Terenska faza popisivanja traje do nedjelje, 17. listopada te se stanovništvo poziva na suradnju i dostupnost.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba