EDUKATIVNO I ZABAVNO: U organizaciji DND-a Petrovsko djeca pripremala zdrav doručak

KRENULI AMBICIOZNO: “Nadamo se da smo potaknuli roditelje i djecu, koja su se pokazala kao pravi majstori u kuhinji, na svijest o zdravoj prehrani”

Objavljeno: 11.10.2021. zagorjeinternational

Članovi Društva Naša djeca Petrovsko, u petak su održali kulinarsku radionicu na kojoj su djeca pripremila zdrav doručak. Mentorice-pomagačice djeci, bile su Petra Svečnjak i Ivana Zajec, dok je mušku ekipu predvodio mentor- pomagač Željko Vučilovski.

– Djeca su svoj dio zadatka odradila na nivou i za svaku pohvalu. Pravi su majstori kuhinje. Nadamo se da ćemo ovom radionicom potaknuti roditelje i djecu na svijest o zdravoj prehrani, o tome koliko je povrće i voće važno za uravnoteženu prehranu. Budući da je ova godina proglašena Međunarodnom godinom voća i povrća, odlučili smo se na takvu radionicu, u suradnji sa Savezom i općinom.  Listopad je mjesec kada nosimo rozo, pa smo i na taj način simbolično dali podršku svim ženama koje su oboljele od raka dojke i svima koje su bolest preboljele. Zahvaljujem se načelniku Stjepanu Krklecu na podršci, predsjedniku općinskog vijeća Željku Vučilovskom, ravnateljici Osnovne škole Antuna Mihanovića Andrijani Osredečki, svim članovima i članicama društva te  ostalim gostima, a posebnu zahvalu upućujem djeci koja su sudjelovala – rekla je predsjednica DND Petrovsko Valentina Presečki.

Predsjednica je ukazala na to da se djeca upravo takvim tematskim radionicama uče odgovornosti, brizi o vlastitom zdravlju i svijesti koliko je bitna uravnotežena prehrana za fizički i mentalni razvoj.

-Krenuli smo ambiciozno, sljedeća aktivnost je već u pripremi, a tema je upravo mentalno zdravlje djece – poručila je Presečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba