Popularno voće

Znate li zašto su banane uvijek broj jedan na vagi u dućanima?

Objavljeno: 10.10.2021. zagorjeinternational

Vjerojatno ste i sami imali prilike primijetiti, kada ste obavljali tjednu kupovinu namirnica, da su u svim trgovinama banane uvijek na broju jedan na samoposlužnoj vagi. Zašto je tome tako?

Banane su kroz povijest uvijek bile najprodavanije voće u dućanima, a taj se trend nastavio i danas, čemu u prilog ide i podatak američkog trgovačkog lanca “Walmart“, koji je još 2015. godine obznanio da su upravo banane najprodavaniji artikl u njihovim dućanima, piše Poslovni.hr.  

Situacija nije puno drugačija niti u Hrvatskoj jer su i kod nas banane uvijek među prvih pet najprodavanijih proizvoda u gotovo svakom dućanu, bilo kvartovskom ili u nekom velikom trgovačkom lancu.

Jedan od razloga njihove “vodeće“ pozicije na vagi je praktičnost, jer sama logika nalaže da proizvod koji se tako dobro prodaje kao banane, bude što istaknutiji.

Osim toga, kada se oznakama za vaganje pristupa abecednim redom, banane su također na vrhu liste. Naravno da postoje proizvodi koji abecedno dolaze prije i banana, ali zbog svoje popularnosti i učestalosti kupovanja, banane su ipak zadržale svoj broj jedan na gotovo svakoj vagi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter