U SVETOM KRIŽU ZAČRETJU IZ 'KUHINJE' SKI KLUBA STARS STIGLA NOVA ATRAKCIJA: Nakon skijališta, podno Žitnice otvoren 72-metarski dječji Zip line, prvi u Krapinsko – zagorskoj županiji

“Sve što se radi na ovom poligonu, radi se upravo zbog djece. Vesela su, ovdje ih se svakoga dana okuplja mnogo, a to je ono najbitnije”

Objavljeno: 10.10.2021. Alen Brodar

Posljednjeg dana Dječjeg tjedna u Svetom Križu Začretju ni nešto lošije vrijeme nije moglo pokvariti otvorenje nove atrakcije u toj općini – ‘Zip line’ na poligonu podno Žitnice – istom onom na kojem se zimi u organizaciji Ski kluba Stars održava škola skijanja i dječja utrka. Dakako, i za tu su novu atrakciju ‘krivi’ članovi spomenutog skijaškog kluba.

Šećer na kraju Dječjeg tjedna

– Nakon škole skijanja i drugih sportskih edukacija djece, ovime smo nastavili i zaokružili ljetno – zimske aktivnosti. Što se tiče samog Dječjeg tjedna, tempirali smo da to bude baš unutar njega, jer sve što se radi na ovom poligonu, radi se upravo zbog djece – kazao nam je tajnik Ski kluba Stars Igor Perhot.

Zip line je, otkriva, limitiran na nosivost od 70 kilograma i visinu od 180 centimetara.

– Nije da se njime ne može spustiti netko i izvan tih gabarita, međutim, ovo je prvenstveno za djecu i podešeno je kako bi ona bila potpuno sigurna. Što se tiče dužine, zip line je dug 72 metra i s prosječnom težinom od 45 kilograma, postiže se brzina spuštanja od 28 km/h – pojasnio je Perhot.

Dodao je da samo skijanje koje se odvija u zimskim mjesecima, pa i taj ‘zip’ line,  nisu dovoljni da bi se dječje aktivnosti mogle odvijati kroz cijelu godinu, pa su ‘Starsovci’ u suradnji s Općinom uredili jedno vježbalište i mini dječje igralište – tu su dvije stijene za penjanje, sprave za vježbanje, a planiraju se postaviti i sprave za one najmlađe – penjalice, ljuljačke i tobogan.

Otvorenju je prisustvovao i načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos, rekavši da se radi o jednom lijepom, ali očekivanom iskoraku, s obzirom na čitav kompleks NK Jedinstva postaje pravi sportski park.

Korak više

– Ne govorimo dakle samo o nogometu. Ekipa koja se zalaže za razvoj alternativnih sportova daje sve od sebe – od prvih skijališta koja su ovdje rađena, do poligona za razvoj raznih motoričkih sposobnosti i, evo, sada i ovog ‘zip linea’, prvog u Krapinsko – zagorskoj županiji. Naravno, sve se prilagođava našim najmlađima i mogu reći samo riječi hvale za ovu ekipu, s kojom Općina ima odličnu suradnju. Nadam se da će već sljedeće godine ponuditi još nešto novo, jer, kao što vidite, djeca su vesela, ovdje ih se svakoga dana okuplja mnogo, a to je ono što je najbitnije. Za nas je ovo pokazatelj da se uvijek isplati napraviti taj korak više, ulagati u djecu, pogotovo u individualne sportove, jer nisu svi za velike ekipne sportove – djeci treba pružiti nove mogućnosti, a ova ekipa zna što radi i sve skupa za nas itekako ima smisla – zaključio je Kos.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba