U zagorskim školama održane radionice “Volontiranje na kvadrat“ i dvije ekološke volonterske akcije

Osnovnoškolci sadili cvijeće i uredili školska dvorišta

Objavljeno: 10.10.2021. zagorjeinternational

U više škola na području Krapinsko – zagorske županije od 30. rujna do 6. listopada održane su radionice “Volontiranje na kvadrat“. Po jedna radionica održana je u Osnovnoj školi Oroslavje, OŠ “Vladimir Bosnar“ Stubičke Toplice i Srednjoj školi Oroslavje, dok su u OŠ Jakovlje održane po dvije radionice.

Radionica “Volontiranje na kvadrat“ provodi se kao jedna od aktivnosti u sklopu projekta Lokalni volonterski centar “Orkas“, kojeg provodi Udruga mladih Feniks iz Oroslavja, a projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. U sklopu radionice učenici su upoznati s osnovnim pojmovima vezanim uz volontiranje, pravima i obvezama volontera te s važnošću, prednostima i dobrobitima volontiranja. Učenici su upoznati i s primjerima dobre prakse, a samu praksu su mogli nakon radionice i primijeniti.

U sklopu projekta Lokalni volonterski centar “Orkas“ i kampanje “Hrvatska volontira“ organizirane su i dvije ekološke volonterske akcije uređenja školskih dvorišta. U OŠ “Vladimir Bosnar“ Stubičke Toplice uređeno je školsko dvorište. Dvadesetak volontera je očistilo dvorište i posadilo cvijeće. Također, u Područnoj školi Krušljevo Selo uređen je školski vrt. Dvadesetak volontera je očistilo gredice i posadilo stabla.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba