Nekome ste se zamjerili?

Evo kako možete provjeriti je li vas osoba blokirala na Facebooku

Objavljeno: 10.10.2021. zagorjeinternational

Mislite da vas je netko blokirao na Facebooku, ali niste sto posto sigurni? Postoji nekoliko načina da to sa sigurnošću utvrdite.

Želite li svojem Facebook prijatelju pokazati neku zabavnu fotografiju ili video, sve što trebate jest samo ga označiti na objavu, pri čemu osoba dobije obavijest o tome. Međutim, ako ne možete označiti osobu ni na jednu objavu, ta vas je osoba blokirala, prenosi N1.

Ako vas je netko uklonio s liste prijatelja, o njihovim postavkama profila ovisi hoćete li ih moći označiti na objavama. Nemojte zaboraviti da osobu nećete moći označiti na objave unutar privatnih grupa, osim ako ta osoba također nije član te grupe.

Jednostavno pretraživanje

Jedan od najjednostavnijih načina da provjerite jeste li blokirani, je taj da pokušate pronaći prijatelja na Facebooku putem tražilice, upisivanjem imena osobe. Potom će se pojaviti popis osoba pa kliknite na opciju “Ljudi”. Ako vas je osoba koju tražite blokirala, njen se profil tamo neće pojaviti. No, ako prilikom pretraživanja odaberete opciju “Svi rezultati” , postoji mogućnost da se njihov profil pojavi, čak i ako vas je ta osoba blokirala.

Ako vam se njihov profil prikaže, klikom na njega moći ćete djelomično vidjeti neke informacije na profilu, ovisno o njihovim postavkama, no ako ste blokirani od strane te osobe, nećete vidjeti ništa.

Popis prijatelja

Drugi način je da pokušate pronaći profil osobe putem “Zajedničkih prijatelja”. Otiđite na profil neke treće osobe koju ste oboje imali u prijateljima i otvorite njihov popis prijatelja. U polje “Pretraži prijatelje” upišite ime osobe za koju mislite da vas je blokirala. Ako vidite i ime i sliku profila, ta vas osoba nije blokirala, ali ako ih ne možete vidjeti, moguće je da vas je osoba blokirala ili je u potpunosti deaktivirala Facebook profil.  

Poruke

Otvorite aplikaciju “Messenger“ i zatim pokušajte ući u razgovor s osobom za koju sumnjate da vas je blokirala. Ako ste blokirani, njihova se profilna slika neće učitati i nećete moći kliknuti na njihovo ime profila. Uz to, nećete moći pristupiti njihovom profilu, a niti poslati poruku dotičnoj osobi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba